Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk brengt een reportage over het Schiphol-team dat undercover speurt naar bolletjes slikkers en drugskoeriers. De Nederlandse hulpverlening luidt de noodklok over het aantal drugskoeriers dat na invrijheidstelling volledig aan de grond zit (20.29 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Medisch, dat is BNN's thema-avond. Bart de Graaff gaat twee dagen zeilen met 8 'patiënten'. Hij praat met hen over hun ziekte, maar vooral laten ze zien hoe hun leven eruit ziet. Verder de reportage 'Travis' over een zesjarig jongetje dat door zijn ziekte aids nooit oud zal worden (19.00 uur, Nederland 2).

Urbania gaat over ex-gevangene Siem de Wit, die de zorg heeft voor zijn geestelijk gehandicapte zoon en het zoontje van zijn aan drugs verslaafde dochter (19.27 uur, Nederland 3).

Oscar Goodman, advocaat van de maffia is een portret van deze advocaat in Las Vegas, die bijna alle maffiabazen juridisch heeft bijgestaan en geadviseerd (21.25 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Vinger aan de Pols worden de zeldzame aandoeningen MSA en ADCA belicht (22.45 uur, Nederland 1).

EURO2000

Herhaling van de gisteren gespeelde kwartfinale Nederland-Joegoslavië tijdens het Europees Kampioenschap voetbal (12.10 uur, Nederland 2).

Samenvattingen van de gisteren gespeelde kwartfinales Nederland-Joegoslavië en Spanje-Frankrijk (16.30 uur, Nederland 2).

Paul de Leeuw brengt sport en amusement in Huis van Oranje, waarin onder meer aandacht voor het Nederlands elftal (22.45 uur, Nederland 2).

SPORT

Live-verslagen, samenvattingen en reportages van het Grand Slam tennistoernooi op Wimbledon (13.00 uur, RTL 5).

In het NOS-Sportjournaal beelden van het tennistoernooi van Wimbledon en aandacht voor het vertrek van de RABO-ploeg naar de Tour de France (18.43 uur, Nederland 2).

RADIO

Te gast in de NCRV op Radio 1: Ina Brouwer, die deze week afscheid neemt als directeur emancipatiebeleid bij het ministerie van sociale zaken. Zij legt Nederland langs de feministische meetlat en bespreekt het succes van haar oude partij, GroenLinks (09.00 uur, Radio 1).

Wielrenner Servais Knaven is geselecteerd voor de Tour de France. Hij is één van de drie Nederlanders die voor wielerploeg Farm Frites aan de tour zullen deelnemen. Hij zit bij Frits Spits aan tafel in Tijd voor Twee (12.02 uur, Radio 2).

De voormalig directeur van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst, Hilbrand Nawijn, kraakt de nieuwe vreemdelingenwet in De Avro op 1. Nawijn vindt dat de Nederlandse overheid een buitengewoon kortzichtig asielbeleid viert (13.30 uur, Radio 1).

Haar protestacties tegen drugs en overlast in de Rotterdamse wijk Spangen haalden de internationale pers en leidden zelfs tot nieuwe wetgeving. Hans Schiffers ontvangt de Rotterdamse Annie Verdoold in Thuis op Twee (16.00 uur, Radio 2).

Actrice en regisseuse Shireen Strooker is te gast in Opium. Ze gaat in op het theatervak en neemt voor de gelegenheid haar favoriete muziek mee (20.00 uur, Radio 1).

In De Avonden onder meer Marisca Majoor van het Prostitutie Informatie Centrum en een reportage over de straatevangelist en turboprediker E.O. Watts uit Ghana (22.02 uur, Radio 5).

Damokles gaat over Leo Fretz, die na een hersenbloeding met spoed geopereerd werd. Tijdens die operatie raakte hij in een diepe coma. De artsen zeiden dat -wanneer Fretz niet binnen vijf dagen zou ontwaken- de artsen de behandeling zouden staken. Fret] ontwaakte op de vijfde dag (00.04 uur, Radio 1 en 2).

Peter Denneman is lid van het KRO Omroeppastoraat. Mensen die behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek kunnen daar vannacht voor het laatst terecht in Niemandsland (01.02 uur, Radio 1 en 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden