Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Man bijt hond. De kleine particuliere kinderboerderij 'Het Nijmanshofje' in Haarlem is in nood. Er komt een inzameling van spijkers, pannen, hout etc. Verder: De politicus Stanley Inderson op Curaçao. En een reportage over modelspoorbouwers uit Elst, die tot op de millimeter precies bezig zijn om de Betuwelijn te kopiëren. (19.00 uur, Nederland 1)

DOCUMENTAIRE

Factor. Dodelijke overtocht. Tussen de zuidelijke Spaanse badplaats Tarifa en de Noord-Afrikaanse kust ligt maar twintig kilometer. Veel Afrikanen wagen in wrakke bootjes de overtocht. Velen overleven het niet. (22.42, Nederland 1) R.A.M. IDFA-journaal. Dagelijks verslag van het internationale documentaire filmfestival in Amsterdam. De nieuwe film 'Searching for the Wrong Eyed Jesus' en een gesprek met countryzanger Jim White in Paradiso. Verder de film Miguel on the spot: portret van de befaamde Spaanse oorlogsverslaggever Miguel Gil, die werd vermoord door rebellen in Sierra Leone. (23.57, Nederland 3) PRAATPROGRAMMA'S Goedemorgen Nederland. Daphne Bunskoek praat met Herman van Veen. Hij zit inmiddels bijna 40 jaar in het vak. Schrijver Rob de Graaf komt samen met acteur Xander Straat langs om over het toneelstuk 'omtrent PP' te praten. Deze voorstelling gaat over de omstreden overloper (naar de Indonesiërs) Poncke Princen. (6.59 uur, Nederland 1) Raymann is laat. Gast is Herman Heinsbroek, nog geen jaar geleden de minister van economische zaken. Presentator Winston Gerschtanowitz komt in het kader van Wereld Aidsdag als ambassadeur van het condoom praten over het belang van voorbehoedsmiddelen. (23.10 uur, Nederland 3) RTL Boulevard: Cicciolina op het Haagse Binnenhof. De porno-politica trekt ten strijde tegen de vertrutting in Nederland. En: ex-inbreker André de Rooij heeft een boek geschreven. De dochter van Jan des Bouvrie brengt het blad Issue op de markt. (18.30 uur, RTL4) Barend & Van Dorp. Gast is Racid Aazouzi, de Marokkaanse Frans Bauer. (22.30 uur, RTL4)

SPORT

Nos Sportjournaal. Finale van de Davis Cup tussen Australië en Spanje (19.06 uur, Nederland 2). En: Voetbal eredivisie, FC GroningenRBC Roosendaal. (22.30, Nederland 2).

RADIO

In 'Andersdenkenden' (onderdeel van DolceVita) een gesprek met dirigent Jaap van Zweden. Hij stapt over van het Residentieorkest naar het Radio Filharmonisch Orkest. Over enige tijd gaat Van Zweden het Concertgebouworkest dirigeren, waar hij lange tijd als concertmeester aan verbonden is geweest. (9.15 uur, Radio 747 AM)

De Ochtenden. In Het Gesprek (vanaf 9 uur): Onder leiding van partijleider Bos en voorzitter Koole gaat de PvdA een nieuw beginselprogramma opstellen. Een gesprek daarover met onder anderen Wouter Gortzak en Lolle Nauta, leden van de groep die in 1977 het beginselprogramma opstelden. Verder: De laatste maanden lag de Gelderse commissaris van de koningin, Kamminga, in de clinch met het bureau Jeugdzorg -het zou daar veel te bureaucratisch aan toegaan.

Vanaf 10.00 uur Het Buitenland: Landhervormingen Zuid Afrika. Aansluitend een interview met Peter Hermes, directeur van de Niza over verschillen en overeenkomsten tussen de landhervormingen in Zimbabwe, Zuid-Afrika en Namibië. Vanaf 11.00 uur: Het onderzoek in Argos, over het Nederlandse wapenexportbeleid. Met bewijzen van wapenleveranties aan omstreden landen als India, Pakistan, Israël, China, Taiwan en Indonesië. Materiaal waarover de Tweede Kamer tot nu toe niet beschikte. (09.04-12.00 uur, Radio 1)

Tafel voor Twee. (Frits Spits) ontvangt schrijver Jan Wolkers. (12.05 uur, Radio 2)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden