Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

In Het Lagerhuis wordt gedebatteerd over 'Big Brother' en arbeidsplicht voor bijstandsmoeders (21.05 uur, Ned. 3).

S P O R T

In de avonduitzending van Studio Sport samenvattingen van RKC-De Graafschap, PSV-Sparta, FC Twente-FC Den Bosch en Fortuna Sittard-Cambuur (22.45 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

Lang leve de victorie is een serie over geloof, hoop en liefde. De makers bieden een vrolijke en eigenzinnige kijk op het hedendaagse Hollandse welvaren. Geportretteerd wordt onder anderen de beste vriend en laatste verzorger van de Zangeres zonder Naam (23.40 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

In Spijkers met koppen praat oud-topspeler Ron Zwerver over de verwording van het Nederlandse volleybal (12.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

A C T U A L I T E I T E N

Kruispunt is geheel gewijd aan de razzia van Putten, die dit weekeinde 55 jaar geleden plaatsvond. Van de ruim 600 weggevoerde mannen kwamen er slechts 49 terug. Wat is de rol van geloof en kerk geweest in de bange uren van de razzia en bij de verwerking van het drama na de oorlog? Nabestaanden, ooggetuigen en Madelon de Keizer, die onlangs opzien baarde met een boek over dit onderwerp, komen aan het woord (22.12 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Uit elkaar is een vierdelige serie over kinderen van 8 tot 12 jaar en hun gescheiden ouders. De serie belicht de emotionele ervaringen en de praktische gevolgen van een scheiding voor kinderen. De eerste aflevering gaat over de twaalfjarige Nadine, die met haar twee broers bij haar moeder woont. Toen haar vader een nieuwe vriendin kreeg ging ze op een cursus waar ze leerde om te praten over haar problemen en zelf oplossingen te zoeken (10.10 uur, Ned. 3).

Lopende Zaken bekijkt de situatie in Bosnië, vier jaar na 'Dayton'. Miljarden, ook Nederlandse wederopbouwhulp, lopen vast in oude vetes en corruptie. De rubriek onderzocht in Sarajevo hoe het nu precies zit met de verdwenen hulpgelden. Aan het woord komen onder anderen Jacques Klein, de speciale gezant van VN-secretaris-generaal Kofi Annan, en James Lyon, directeur van de International Crisis Group. Klein erkent dat de corruptie wijdverbreid is: 'Het smokkelen van goederen, drugs en vrouwen gaat gewoon door' (21.30 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Buitenhof ontvangt betrokkenen bij de Ceteco-affaire. Wat zijn de verantwoordelijkheden van de commissaris van de koningin en wat heeft mevrouw Leemhuis fout gedaan? (12.05 uur, Ned. 3).

S P O R T

In de middaguitzending van Studio Sport rechtstreekse beelden van de wielerwedstrijd Parijs-Tours (12.10 uur, Ned. 2).

's Avonds veel voetbal: AZ-Feyenoord, Vitesse-NEC, FC Utrecht-Roda JC en Willem II-Ajax (19.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

In De Plantage is onder anderen Aad Nuis te gast. De oud-staatssecretaris van OCW is dit jaar voorzitter van de Generale Bank Literatuurprijs. Hij maakt de nominaties bekend. Geëngageerd beeldend kunstenaar Marc Mulders komt ook langs. Zijn werk (overweldigende verwelkende bloemen, maar ook rottende dierenlichamen) heeft een diepreligeuze ondertoon. Ten slotte een gesprek met stoffen- en mode-ontwerpster Claudy Jongstra, die stof leverde voor de nieuwe Star Wars-film. De wol die nodig is voor haar bijzondere vilten stoffen wordt geleverd door haar eigen kudde schapen (17.00 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

Minister van onderwijs Loek Hermans is de politieke hoofdgast in het Radio 1 Journaal (13.30 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden