Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

Netwerk gaat in op de cao voor het onderwijzend personeel die vorige maand is gesloten. Met name het onderwijsondersteunend personeel is niet tevreden. Het tweede onderwerp is het millenniumprobleem. Dat wordt in het buitenland minder voortvarend aangepakt dan in Nederland, zo blijkt uit de reportage. (20.30 uur, Ned. 1)

D O C U M E N T A I R E

Zembla wijdt vanavond een uitzending aan de Bijlmerramp. Daarin wordt gebruikgemaakt van materiaal verkregen na een procedure volgens de Wet Openbaarheid Bestuur. Daarmee is een reconstructie gemaakt van de gebeurtenissen. Het gaat onder meer om de hulpverlening direct na de crash, de aanwezigheid van Israëliërs op de rampplek en de gezondheidsklachten van omwonenden en andere betrokkenen. (20.50 uur, Ned.3)

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Koffietijd praat met Johan Nijenhuis, bedenker van de nieuwe soapserie 'Westenwind'. Schrijfster Roos Vonk is er met haar nieuwste boek 'De eerste indruk', over het belang van een eerste indruk. (10.00 uur, RTL4)

Catherine vraagt zich af of plastische chirurgie verslavend is. (16.10 uur, RTL4)

Jos op 1 ontvangt acteur Serge Henri Valcke, momenteel te zien in de speelfilm 'The Quarry'. Vanaf eind maart is zijn stem ook te horen als Asterix in de in het Nederlands nagesynchroniseerde versie van de Franse film 'Asterix en Obelix tegen Caesar'. Psychologe Marleen Diekmann vertelt welke invloed je plaats in het gezin heeft op je persoonlijkheidsvorming en je carrièrekansen. (16.05 uur, Ned.1)

Kinderen uit de Bijlmer praten in Fast Forward, het Ikon-magazine voor jongeren, over hun gevoelens die loskomen naar aanleiding van de Bijlmerenquête. Hun conclusie is dat de slachtoffers die ramp het liefst willen vergeten. Een ander onderwerp gaat over chronische spijbelaars die in Emmen een laatste kans krijgen. (18.30 uur, Ned. 1)

Gewenste intimiteiten komen in diskrediet door de strenge gedragscodes die worden gehanteerd om excessen van seksueel misbruik te voorkomen. Menselijke warmte en affectie lijken niet meer vanzelfsprekend. Het andere gezicht van de Ikon gaat daar uitvoerig op in. (21.05 uur, Ned. 1)

Het glazen huis, het discussieprogramma onder leiding van Violet Falkenburg over geloof, samenleving en ethiek, gaat vanavond over orgaandonatie. (22.30 uur, Ned.1)

S P O R T

In Studio Nos een reportage over de TVM-wielerploeg en een interview met Uefa-voorzitter Johansson (23-23.35 uur Ned. 2)

A M U S E M E N T

In de TV Show gaat Ivo Niehe in Parijs op bezoek bij de nu 60-jarige filmster Claudia Cardinale. In Beverly Hills vertelt zanger Pat Boone (64) over zijn huwelijksproblemen. Zijn wereldhits als 'Bernardine' en 'April Love' heeft hij intussen ingeruild voor heavy metal. Maar van Madonna en Alice Cooper moet hij niets hebben. (21.13 uur, Ned. 2)

RADIO

Henk van Gelder schreef een boek over songs die ooit verboden waren of geboycot werden. In Sporen komt hij daarover vertellen. Er zijn ook diverse voorbeelden van liedjes te horen die niet door de beugel konden. Vooral liedjes over religie, politiek, seks en het koningshuis moesten het ontgelden. (09.00 uur, Radio 5)

Hier en Nu Nieuwspoort heeft minister De Vries (PvdA, sociale zaken) als hoofdgast. Hij wordt wel het vleesgeworden Poldermodel genoemd. Marijke van Hees, de nieuwe PvdA-voorzitter, komt ook langs. (20.00 uur,

Radio 1)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden