Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Dokwerk brengt de documentaire 'In de schaduw van de stad' over het werk van de Amsterdamse GG & GD. Dakloze bejaarde junks die huisvesting willen, overlast door psychiatrische patiënten, een nieuwe golf geslachtsziekten: stuk voor stuk fenomenen die als eerste worden gesignaleerd door de medewerkers van de GG & GD. Een jaar lang werden de hulpverleners op de voet gevolgd voor een tweedelige documentaire. Vanavond het laatste deel (20.55 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Het Jongeren Lagerhuis wordt gedebatteerd over het illegaal kopiëren van CD's, het pesten op scholen en over de ophef rond de homo- danwel heteroseksualiteit van prins Johan Friso. De presentatie is in handen van Paul Witteman en Marcel van Dam (16.30 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Thomas van Aalten schreef voor Waskracht! een nihilistische sitcom, genaamd 'De losers van Coral Gables'. Een van de rollen wordt gespeeld door voorheen Waskracht!-medewerker Robbie Muntz. Oorspronkelijk zou deze aflevering vorige week worden uitgezonden, maar door een technische storing is het programma nu vanavond te zien (20.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

In Koffietijd is Simone Kleinsma te gast. De popgroep Wisperloud treedt op met het liedje 'Like a circle' en presentatoren Judith de Klijn en Sybrand Niessen praten met een hygiëne-deskundige over de gevaren van bacteriën (10.00 uur, RTL 4).

Bob and Margaret is een typisch Britse sitcom, maar dan in de vorm van een animatieserie. In deze aflevering blijkt dat Bob en Margaret te veel geld uitgeven aan afhaalmaaltijden. Hoog tijd dus voor een bezuinigingsronde en een gewoon bezoek aan de supermarkt (23.40 uur, Nederland 3).

RADIO

Radio 2 pakt uit met De week van de jaren 60. Een week lang uitsluitend muziek uit dit decennium, aangevuld met reportages over en interviews met gezichtsbepalende mensen uit de roaring sixties. Hoogtepunt is de Top 60 van de jaren 60, samengesteld door luisteraars (tot en met vrijdag, Radio 2).

Aandacht voor de expositie van Dennis Hopper in Ophef & vertier. De man die als acteur en regisseur beroemd werd met de film 'Easy Rider' heeft nu in het Stedelijk Museum zijn eerste grote Europese overzichtstentoonstelling. Thom Hoffman maakte daar weer een documentaire over en vertelt (14.00 uur, Radio 5).

In het programma De Wandelende Tak aandacht voor 'vergeten Malinese muziek'. Programmamaker Stefan Werdekker ging op speurtocht naar met uitsterven bedreigde muziekgenres in het zuidoosten van Mali (18.30 uur, Radio 4).

In Opium zijn te gast de acteurs Peter Blok en Porgy Franssen. Toneelgezelschap Orkater speelt 'Rosabelle Believe', naar een idee van Blok. Franssen speelt de hoofdrol. Ook aandacht voor cabaretier Vincent Bijlo en zijn tweede roman 'Achttienhoog', een autobiografisch boek over zijn studentenleven (20.00 uur, Radio 1).

Literair programma De Avonden brengt een reportage van Rolf Reijers over de citysafari, een excursie door Rotterdam die een 'andere kant van de stad' moet laten zien. Harry Muskee praat met PvdA-Tweede Kamerlid Bert Middel en Jan Rot vertaalt tegen middernacht een lied (22.02 uur, Radio 5).

Voor het documentaire-programma Damokles maakte Margreet Reijntjes een portret van de 32-jarige Jan Willem, die is geboren met het syndroom van Down. De ouders en het zusje van Jan Willem praten over hun leven met hem en over hoe ze omgingen met hun teleurstellingen (0.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden