Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

De discussiepunten in Het Lagerhuis zijn: de gekozen burgemeester, de modernisering van de monarchie en het inenten van kinderen (21.05 uur, Ned. 3).

In de eerste aflevering van Geloven in de toekomst bespreken Andries Knevel, Jan Zwart en Paul Nouwen de opkomst van de televisie en de val van de Berlijnse Muur (22.50 uur, Ned. 2).

S P O R T

In de middaguitzending van Studio Sport beelden van de NK allround schaatsen, het tennistoernooi in Warmond, marathonschaatsen en de winterkampioenschappen zwemmen (14.00 uur, Ned. 2). 's Avonds zijn er samenvattingen van PSV-Heerenveen, Twente-Roda-JC, AZ-NEC, Fortuna Sittard-Vitesse en Willem II-Sparta (22.45 uur, Ned. 3).

C U L T U U R

In verband met het overlijden van Gré Brouwenstijn wordt de film 'Een Hollandse diva' herhaald (13.30 uur, Ned. 1).

John de Mol onthult in Wintertijd zijn muzikale voorkeur: John senior, Rob de Nijs, The Beatles, The Carpenters, The Moody Blues en Luv (22.20 uur, RTL 5).

RADIO ZATERDAG

Kamerbreed ontvangt oud-minister en voormalig eurocommissaris Hans van den Broek en hoogleraar informatica Jan Dietz (11.04 uur, Radio 1).

Te gast in Spijkers met koppen zijn minister Jorritsma, D66-fractieleider Thom de Graaf, tv-maker Harry de Winter en cabaretier Seth Gaaikema (12.02 uur, Radio 2).

Met ingang van vandaag zendt de NPS elke zaterdagavond een uitvoering uit van de Metropolitan Opera uit New York. Als eerste Wagners 'Tristan en Isolde', met Ben Heppner en Jane Eaglen in de hoofdrollen en dirigent James Levine (18.02 uur, Radio 4).

TELEVISIE ZONDAG

A C T U A L I T E I T E N

Kruispunt maakt bekend wie de katholiek van de eeuw is geworden. Juryvoorzitter Norbert Schmelzer en kardinaal Simonis reageren (23.12 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Lopende zaken gaat over lastige asielzoekers die op Schiphol worden ingespoten met kalmerende middelen, alvorens ze op het vliegtuig te zetten. Hoofddocent strafrecht Van Kalmthout noemt deze gang van zaken verwerpelijk (21.00 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Buitenhof een gesprek met topman Wim Dik, die vertrekt bij KPN. Hij geeft zijn oordeel over ondernemen in Nederland (12.05 uur, Ned. 3).

In Leven & Werken een gesprek met de Poolse journalist Ryszard Kapuscinski. Hij geldt al jaren als een van de beste chroniqueurs van de grote politieke omwentelingen in onze tijd. Vooral met zijn verslagen van de dekolonisering in de derde wereld werd hij beroemd (23.15 uur, Ned. 3).

S P O R T

Studio Sport heeft 's middags beelden van schaatsen, tennis, zwemmen, baksetbal, volleybal, biljarten en waterpolo (12.10 uur, Ned. 2). En er zijn voetbalsamenvattingen van FC Utrecht-Feyenoord en De Graafschap-Ajax (19.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

In Reiziger in muziek een gesprek met schrijver J. Bernlef over zijn bundel 'Haalt de jazz de eenentwintigste eeuw?'. (11.00 uur, Ned. 3).

Voor de laatste Plantage van dit jaar heeft de redactie een speciale quiz ontwikkeld. Twee teams zullen vragen beantwoorden die betrekking hebben op de uitzendingen van de afgelopen zes jaar (17.30 uur, Ned. 3).

Lola da musica laat acht Nederlandse bands hun favoriete liedjes van deze eeuw spelen (19.35 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

In het Radio 1 Journaal zijn de oud-premiers Piet de Jong, Barend Biesheuvel en Dries van Agt te gast. Zij praten over de Nederlandse politiek na de Tweede Wereldoorlog (13.30 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden