Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk De sluipmoordenaar die de afgelopen weken Amerika in de ban hield, heeft de discussie over het wapenbezit doen oplaaien. Aan de ene kant heerst er grote angst bij de Amerikanen voor hetgeen een wapen kan aanrichten, maar aan de andere kant verdedigt men het recht op zelfbescherming en dus het hebben van een wapen. Een reportage met voor- en tegenstanders van het wapenbezit (20.30 uur, Nederland 1).

Studio 2 nieuws & voetbal Wouter Bos, kandidaat-lijsttrekker van de PvdA, wordt onder vuur genomen door presentator Roderick Veelo en zijn driekoppige panel. Bos bindt de strijd om het lijsttrekkerschap aan met PvdA-oudgedienden Jeltje van Nieuwenhoven en Klaas de Vries. De laatste tijd is hij veelvuldig in het nieuws door zijn plannen over de hypotheekrente-aftrek. Het panel bestaat deze week uit historicus Maarten van Rossem, journalist Willem Oltmans en hockeycoach Tom van 't Hek. Bij Jack van Gelder schuift studiogast Dirk Kuijt aan, aanvaller van FC Utrecht. Tot slot een portret van Ajacied Wamberto (22.45 uur, Nederland 2).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Gast is Reinier Bulder die Godfried Bomans speelt in de voorstelling over de schrijver. Ook de Marokkaanse rapper Raymzter, bekend van het lied 'Kut Marokkanen' komt langs (22.30 uur, RTL 4).

RADIO

Halte 747 AM Locatie deze week: jongerencentra in Utrecht. Als er een maatschappelijk probleem is, wordt er zonder meer een project voor wordt bedacht. Het liefst verschillende projecten in dezelfde wijk voor dezelfde doelgroep. Deze wildgroei oogst veel kritiek. De projecten zouden elkaar vooral in de weg zitten en nauwelijks zoden aan de dijk zetten. Het team van Halte 747AM gaat daarom een kijkje nemen in de Utrechtse probleemwijk Kanaleneiland (13.05 uur,747 AM).

Spiegels Portret van Lisette Lewin, schrijfster en journaliste. Zij werd vooral bekend met haar roman 'Voor bijna alles bang geweest', waarvan meer dan 70000 exemplaren werden verkocht (15.00 uur,747AM).

De Ochtenden Om 09.00 uur (Radio 1) een gesprek met de filosoof Pieter Anton van Gennip. Hij bespeurt in Nedeland een nieuwe hang naar religie. Volgens hem moet die nieuwe religieuze belangstelling ook vertaald worden naar het publieke domein. De publicist Thomas von der Dunk gaat hierover met hem in debat. Om 10.00 uur aandacht voor de situatie in Irak. Verslaggever Mustapha Oukbih is in Irak en verzorgt deze week elke dag op Radio 1 een radiodagboek. En een reportage over de noodzakelijke veranderingen in de rooms-katholieke kerk in de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar bleken honderden priesters betrokken bij seksueel misbruik van kinderen. De Amerikaanse bisschoppen kozen voor een strenge aanpak, maar werden vorige week teruggefloten door het Vaticaan. Om 11.00 uur een reportage over de taal van allochtonen in Nederland. Aan de ene kant is de overheid steeds actiever om allochtonen Nederlands te laten leren. Aan de andere kant zijn veel overheidsfolders en dergelijke ook in het Turks en Marokkaans beschikbaar. De vraag is of dat zo blijft.

Plein Publiek Al meer dan twintig jaar helpen Exodushuizen op christelijke grondslag gedetineerden en ex-gedetineerden bij hun terugkeer naar een burgerbestaan. Er zijn acht Exodushuizen in Nederland. Klaas Drupsteen ontvangt Roel de Bruijn die al dertien jaar directeur van deze organisatie is. In de studio is Morad Bouchakour. Hij ging met de camera op stap. Daarmee legde hij beelden vast van feesten. Van doop- tot trancefeest. De fototentoonstelling is tot en met 5 januari 2003 te zien in Het Rijksmuseum in Amsterdam (10.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden