Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

MiddagEditie laat vredesactivisten aan het woord die beweren dat er op Volkel nog steeds kernwapens liggen, terwijl dat in strijd is met de wet. Ook een gesprek met Fons van Westerloo over de eerste maand van het commerciële station Net 5 (12.05 uur, Ned. 3).

Netwerk heeft actuele bijdragen uit Albanië, Belgrado en Macedonië en een portret van de machtigste vrouw van de Balkan: Mirjana Marcovic, de echtgenote van president Milosevic (20.30 uur, Ned. 1).

In de eerste aflevering van Mtwee 'unieke' beelden van kroonprins Willem-Alexander. Het Duitse televisiestation NDR zendt ze volgende week uit en de maker komt een en ander toelichten. Verder een uitgebreide samenvatting van AZ-Feyenoord en een gesprek met burgemeester Opstelten van Rotterdam (23.00 uur, Ned. 2).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Hoofdgast in Koffietijd is advocate Gabi van Driem, advocate en schrijfster van het boek 'Het laatste woord'. Verder een gesprek over de Matthaüs Passion (10.00 uur, RTL 4).

Barend & Van Dorp krijgen zanger George Baker en de GTST-acteurs Wilbert Gieske en Bartho Braat op bezoek (23.15 uur, RTL 4).

In Het laatste oor staat de opvang van vluchtelingen in Kosovo centraal. Theo van Gogh ontvangt als hoofdgast VVD-kamerlid Henk Kamp (00.05 uur, Veronica).

S P O R T

Studio Sport volgt rechtstreeks de eerste enkelspelen van de Davis Cup-ontmoeting tussen Frankrijk en Nederland in Nîmes (14.00 uur, Ned. 2).

Sportpaleis De Jong eert de onbekend gebleven wielrenner Kees Bal, die 25 jaar geleden de Ronde van Vlaanderen won. Verder een reportage over een Brabantse boksverkering en op de massagetafel aandacht voor het onpeilbare leed van rugbyer Mats Marcker, die na de zoveelste botbreuk zijn sportieve loopbaan moest beëindigen (19.56 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

G. J. Dröge bezoekt in Glamourland de vijfenzeventigste verjaardag van fotograaf Paul Huf. Verder mengt hij zich onder de fans van zanger Frans Bauer en heeft hij indringende gesprekken met de klanten van couturier Frans Molenaar. Tenslotte aandacht voor de vraag hoe je een koninklijke onderscheiding moet dragen (21.35 uur, Ned. 1).

In de eerste aflevering van Schalkse Ruiters mag Midden Oosten-correspondent Conny Mus samen met het publiek een oordeel vellen over het waarheidsgehalte van de reportages in het programma van Bas van Werven en Romek van Thiel (22.00 uur, RTL 4).

RADIO

In VPRO aan de Amstel een gesprek met staatssecretaris Adelmund van onderwijs over de voortschrijdende segregatie op scholen (09.00 uur, Radio 1).

Ivette Forster is te gast in Tijd voor Twee. Vanaf zondag presenteert ze met Aad van den Heuvel het magazine 'BV De Wereld', over ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, natuur en milieu (12.02 uur, Radio 2).

Schuim en As ontvangt Carry Slee, een van de meest gewaardeerde en bekroonde jeugdboekenschrijvers. Voor haar 'Pijnstillers' kreeg ze onlangs de Prijs van de Jonge Jury. Hoe lukt het haar zo goed op de hoogte te zijn van de belevingswereld van kinderen? (14.00 uur, Radio 5).

In De recensenten bespreken schrijfster Hermine Landvreugd en kunstenares Lidy Jacobs elkaars recente werk, dat alles met seks te maken heeft. Jacobs maakt zachte stoffen penissen en Landvreugd schreef een boek over vreugdeloze seks (20.00 uur, Radio 1).

In Uit het nieuws een live-interview met oud-minister en voormalig voorzitter van de Vereniging voor Natuurmonumenten Pieter Winsemius. Het gesprek gaat over het milieu, inspraakprocedures en het oneigenlijk gebruik van het referendum (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden