Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

In de nacht van 3 op 4 oktober kruisen presidentskandidaten Al Gore en George W. Bush de degens in een nationaal verkiezingsdebat. Het debat wordt integraal uitgezonden (02.50 uur).

DOCUMENTAIRE

In Urbania een portret van Bertus Staak, een gevangenisbewaarder die een paar maanden per jaar als cowboy leeft, de Antilliaanse chef-kok Bolly Pieter en NS-verkeersleider Rob Böing, die thuis op zijn zolder het emplacement van Amsterdam CS heeft nagebouwd (19.58 uur, Nederland 3).

Noorderlicht besteedt aandacht aan het standaardwerk 'De Heukels' Flora', de Dikke van Dale onder de plantenboeken. In de documentaire 'Wilde Flora' volgen de programmamakers de floristen die de Nederlandse wilde planten registreren (20.23 uur, Nederland 3).

Het andere gezicht brengt de documentaire 'Ambon- uit het oog, niet uit het hart'. Daarin een portret van Jozef Tahitu uit Zeeland, die zijn familie op Ambon bezoekt (21.50 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd is Machteld van de Gaag op bezoek. Zij vertelt over haar debuut als schrijfster met het boek 'Overtrekkende Margueritas'. Verder een optreden van V.O.F. de Kunst en een gesprek met Gouden Penseel-winnares Annemarie van de Haring. Zij schreef het boek 'De Prinses Met Het Lange Haar' (10.00 uur, RTL 4).

Gouden Kalf-winnaar Kees Prins van 'Jiskefet' vertelt in Barend en Van Dorp over zijn rol in de televisieserie 'Bij ons in de Jordaan'. Ook regisseur Willem van de Sande Bakhuizen komt aan het woord in het semi-actualiteitenprogramma (22.45 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport en Ontbijt TV doen rechtstreeks verslag van de aankomst op Schiphol van de Nederlandse Olympische ploeg. De ploeg wordt om 07.45 uur verwacht. Verslaggever Bert Maalderink wacht de Nederlandse sporters op bij aankomst. De beelden worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. In de lange uitzending van 'Ontbijt TV' schuiven onder meer oud-Olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen en sporthistoricus Theo Stevens aan (07.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Landgenoten gaat over Ibrahim Selman uit Irak. Selman schrijft gedichtenbundels, toneelstukken en films (09.00 uur, Radio 5).

In Buitenland een overzicht van de buitenlandse bladen. Verder: Memisa bestaat 75 jaar. Een gesprek met directeur Hans Kruyse. Ook aandacht voor het bezoek van de minister-president van Marokko aan Nederland deze week. Waait er werkelijk een andere politieke wind in Marokko en wat betekent dat voor Marokkanen in Nederland? (10.00 uur, Radio 1).

In Café de Wetenschap spreken Wim Jonker, Neerlandicus Frans Meulenberg en psychiater Frank Koenegracht over de volgende onderwerpen: kannibalisme onder de indianen in Noord-Amerika en de invloed van regelmatige bezoeken van de wijkverpleging in gezinnen waar kindermishandeling voorkomt (11.00 uur, Radio 5).

De Radio 5-documentaire gaat over de oorlog in Korea. 3500 Nederlandse vrijwilligers vochten in deze zeer bloedige oorlog tussen Oost- en West-Korea: de oorlog van vijftig jaar geleden. Een reportage over de 123 Nederlandse doden en 500 gewonden, over schuttersputten en 30 graden vorst, over uitputting en ziekten, over ontspanning en Doris Day, over 'Mash' en de Nederlandse Hot Lips, kortom over de vergeten Nederlandse bataljons (13.00 uur, Radio 5).

Schrijfster/publiciste Karin Spaink is te gast in Radio Uit. Ze bespreekt de speelfilm 'American Psycho', naar het spraakmakende boek van de Amerikaanse schrijver Bret Easton Ellis. Live-muziek wordt verzorgd door de band Smalltown Romeo's (17.05 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden