Speciaal

TELEVISIE

MiddagEditie probeert te verklaren waar al die mysterieuze cirkels en figuren tussen de graangewassen vandaan komen. Is het een goed georganiseerde grap, kunst of het werk van buitenaardse wezens? (13.05 uur, Ned. 3).

In Netwerk aandacht voor een in Nederland unieke zaak. Een jonge vrouw sleept haar vader voor de rechter op beschuldiging van jarenlange geestelijke terreur. Haar vader zou haar stelselmatig hebben uitgescholden, gekleineerd en vernederd. Vandaag doet de rechtbank uitspraak in dit proefproces. Zowel dochter als vader komt aan het woord. Verder een vooruitblik op het Lockerbie-proces (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Waskracht! een reportage over Leni Riefenstahl. De 97-jarige filmmaakster en fotografe lijkt ondanks een zwaar helikopterongeluk weer aantrekkingskracht te kunnen uitstralen. De Duitse filmproducent Thomas Schuhly, de Krimi-schrijfster en toneelregisseuse Thea Dorn en de leden van de rockband Feuerengel vertellen over hun fascinatie en betrokkenheid bij het werk en de persoon van Riefenstahl (19.55 uur, Ned. 3).

Noorderlicht brengt een ode aan het allerkleinste. 'Een poëtische reis naar een wereld waar licht en zwaartekracht geen rol meer spelen'. We kijken mee over de schouders van wetenschappers die dagelijks met de meest uiteenlopende microscopen werken (20.25 uur, Ned. 3).

Zembla blikt terug op de ramp in de Mont Blanc-tunnel (21.15 uur, Ned. 3).

Oog in oog heeft een reportage over de zero tolerance-aanpak van de politie in de Amerikaanse stad Newark. De minderheden klagen over sociale onrechtvaardigheid (22.50 uur, Net 5).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd komt schrijfster Marjan Berk op bezoek. Haar nieuwste roman heet 'Als de dood' (10.00 uur, RTL 4).

Tineke Verburg heeft in Lunch TV voetbalverslaggever Jack van Gelder te gast (12.00 uur, Ned. 2).

De verdeling van arbeid en zorg tussen mannen en vrouwen staat centraal in Babylon. Presentator Kefah Allush discussieert met zorgvaders, topmannen en watcho's over de stellingen 'Mannen willen eigenlijk niet zorgen', 'Mannen laten vrouwen niet toe als baas' en 'Mannen noemen zichzelf zielig met het feminisme als zondebok'. Te gast zijn onderen PvdA-kamerlid Rob Oudkerk en PCM-dagbladendirecteur Jan Greven (21.33 uur, Ned. 1).

Barend & Van Dorp ontvangen musicalzangeres Simone Kleinsma (23.10 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport verzorgt een rechtstreeks verslag van de halve finale in de Champions League tussen Valencia en Barcelona. Het commentaar is van Eddy Poelmann, de analyse komt van Hans Kraay (20.10 uur, Ned. 2). In het late Sportjournaal beelden van de wedstrijd Zweden-Oekraïne tijdens het WK ijshockey voor A-landen (22.16 uur, Ned. 3).

RADIO

Marleen de Roos, officier van justitie en lid van het Nationaal opsporingsteam vervolging oorlogsmisdadigers, praat in KRO op Radio 1 over de jacht op buitenlandse oorlogsmisdadigers die in Nederland hun toevlucht hebben gezocht (09.00 uur).

De Radio 5-documentaire gaat over de geschiedenis van de geboorteregeling en seksuele hervorming (13.00 uur).

In Hemelse Modder bezoekt Klaas Vos de Amsterdamse sportartikelenwinkel Smit-Cruijff (14.30 uur, Radio 5).

In De Avonden een gesprek met de voormalige kraker Eric Duivenvoorden over zijn boek 'Een voet tussen de deur', over de geschiedenis van de kraakbeweging 1964-1999 (23.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden