Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Nieuw economisch peil: Cosmetisch toerisme Cosmetisch toerisme is een groeimarkt bij uitstek. In Zuid-Afrika ontstaan steeds meer privé-klinieken waar Nederlanders facelifts kunnen combineren met een safari. En dat voor een vierde van de prijs in Nederland! Nieuw Economisch Peil volgt twee Nederlandse cosmetische toeristen in Zuid-Afrika. Hans Oerlemans van Medical Holiday begeleidt hen op hun cosmetische vakantie (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Oh Oh Den Haag Discussie met onder anderen advocaat Max Moszkowicz en de Kamerleden Wim van de Camp (CDA), Joost Eerdmans (LPF) en Jan de Wit (SP) over de strafmaat die justitie hanteert voor de meest uiteenlopende vormen van criminaliteit. Negentig procent van de Nederlanders vindt de straffen te laag (19.25 uur, Nederland 2).

Tot op het bot: René Diekstra Frénk van der Linden in gesprek met René Diekstra. Over het kantelmoment in zijn leven, 'de affaire', de beschuldiging van wetenschappelijk wangedrag, waarvan hij overigens volledig werd vrijgesproken. Het betekende het einde van zijn loopbaan als hoogleraar psychologie aan de Leidse Universiteit en van een hele reeks andere posities. Hij verloor vrienden maar er kwam een reeks hele goeie vrienden voor terug. En hij raakte een groot deel van zijn angst kwijt voor het oordeel van anderen. Het gesprek gaat ook over Diekstra's jeugd die niet bepaald zonder zorgen was (21.02 uur, Nederland 3).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor wielrennen: Olympia's Tour (18.47 uur en 22.35 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

R.A.M Cannes journaal Een interview met regisseur Gilles Marchand over zijn film 'Qui Attu Bambi' en een gesprek met André Tichin over zijn film 'Les Egars' (00.13 uur, Nederland 3).

RADIO

Halte 747AM gaat een week uitzenden vanaf woonwagenkamp Groenoord in Spijkenisse. Groen oord ligt tussen een industrieterrein, een metrolijn en een dijk. Aan beide kanten van de dijk worden huizen gebouwd en dus moet het kamp worden verplaatst. Bewoners en gemeente praten over de moeizame gesprekken die ze hebben gehad over de toekomst van het kamp. En over het onderlinge wantrouwen en het beeld dat er bestaat over woonwagenbewoners en zigeuners (13.05 uur, 747 AM).

Madiwodo staat deze week in het teken van het weer en klimaat. Marten Minkema en Klaas Vos bekijken het natuurfenomeen vanuit verschillende invalshoeken. De invloeden van de temperatuur op onze gezondheid, onze ziel en waar we willen wonen. En wat er allemaal verandert aan het klimaat door bijvoorbeeld het broeikaseffect. Vandaag: locaties om te wonen. Wat zijn de meest gezonde en ongezonde plekken van Nederland? En een reportage van Peter Flik over een Nederlands echtpaar dat om medische redenen naar Hongarije is verhuisd (11.00 uur, 747AM).

Riga Calling Live-programma vanuit de stad waar komend weekeinde het songfestival wordt gehouden. Presentator Ron Stoeltie neemt vanaf vandaag tot en met zaterdag zijn intrek in het hotel waar zowel de Nederlandse delegatie verblijft als die van alle andere 25 deelnemende landen. Uitzending elke dag tussen 19.00 en 20.00 uur en zaterdag van 20.00 tot 21.00 uur, Radio 2.

Spiegels Portret van relatiedeskundige Iteke Weeda. Aan het einde van de eeuw zijn we allemaal biseksueel, zegt ze onder meer (15.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden