Speciaal

TELEVISIE

In NL-Net een reportage over bollenteelt. Telers in Zuid-Holland maken zich op grote schaal schuldig aan het lozen van het bestrijdingsmiddel Carbendazim in het slootwater, zo blijkt uit metingen (16.05 uur, Nederland 1).

Studio RKK besteedt aandacht aan valentijnsdag en dan vooral aan hen die geen geliefde hebben. Jaarlijks schrijven duizenden mensen zich in bij een relatiebemiddelingsbureau. Het religieus magazine zoekt de achtergronden ervan uit (16.30 uur, Nederland 1).

In Twee vandaag een discussie over de recente ophef over chloortreinen. De veiligheid van chloortransporten staat ter discussie, maar volgens TNO is het vervoer van lpg gevaarlijker dan het vervoer van chloor (17.59 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

In de BBC-serie Knokken om werk gaat het over strijd op de werkvloer. Sharon moet wekelijks zeven lingerieparty's houden om genoeg omzet te halen voor haar baas én om voor een nieuwe auto in aanmerking te komen (20.30 uur, Nederland 3).

Zwervers van Europa schetst het dagelijks bestaan van veel jonge Albanezen. Het verhaal begint op het plein voor de Griekse ambassade in Tirana. Zoals iedere dag is het plein vol mannen, die veel geld over hebben voor een toeristenvisum. Via Griekenland hopen ze elders in Europa onder te kunnen duiken in de illegaliteit (22.34 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd praat schrijfster Marion Bloem over haar nieuwe boek 'Games 4 girls', dat handelt over vrouwen, vriendschap en liefde. Zangeres Sarina treedt op (10.00 uur, RTL 4).

Mieke van der Weij presenteert De rijdende rechter, waarin tv-rechter Frank Visser zijn licht laat schijnen over verdwenen hoekpalen. Een Friese boer wil zijn hek verplaatsen naar de uiterste erfgrens, maar de coniferenhaag van zijn buurvrouw staat in de weg. Wanneer hij een nieuw hek wil plaatsen, krijgt hij problemen met de buurvrouw (22.25 uur, Nederland 1).

Lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers is te zien in De Jong in uitvoering. Ook te gast zijn Annemarie Jorritsma en bi-atlete Elsbeth Straub, die demonstreert hoe in biathlon schieten en langlaufen wordt gecombineerd. Birgit Schuurman treedt op (23.10 uur, Nederland 3).

In Tussen hemel en aarde spreekt presentator Wilfred Kemp met Nobelprijswinnaar Elie Wiesel. Kemp bezocht hem op de Universiteit van Boston, waar hij les geeft. Wiesel schreef meer dan 40 boeken en romans en wordt wel 'het geweten van de wereld' genoemd (23.25 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de wedstrijd Valencia-Manchester United, die in de Champions League wordt gespeeld. Het commentaar bij de wedstrijd is van Eddy Poelman, de analyse van Johan Cruijff (20.25 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

De op een na oudste inwoonster van Nederland is te bewonderen in Man bijt hond. Mevrouw Van Andel is inwoonster van Hoogeveen, waar de koningin dit jaar Koninginnedag viert. Mevrouw Van Andels is trouwe fan van de vorstin (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Frits Spits ontvangt in Tijd voor twee Netwerk-presentator Aart Zeeman. Zeeman, gezicht van NCRV-Netwerk, was onlangs in India om verslag te doen van de nasleep van de aardbeving aldaar. Hij vertelt over zijn ervaringen (12.02 uur, Radio 2).

GPV-leider Gert Schutte is te gast in het programma Andersdenkenden. Schutte, ook wel 'het staatsrechtelijk geweten van de Kamer' genoemd, kwam in 1981 in de Tweede Kamer. Met -eveneens vertrekkend- abt Ton Baeten wisselt hij van gedachten over geloof en principes (18.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden