Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp komen vanavond met een extra uitzending vanwege de finale van de 'Soundmixshow'. Frits Barend en Henk van Dorp praten met John Adams, de winnaar van de eerste 'Soundmixshow', nu twaalf jaar geleden (22.45 uur, RTL 4).

SPORT

In Studio Sport aandacht voor de eerste finalewedstrijd in de basketball-play offs tussen de Amsterdam Astronauts en Vanilla Weert. Ook zijn er beelden van het WK IJshockey: Nederland-Hongarije (14.33 uur, Nederland 2).

In de avonduitzending van Studio Sport aandacht voor de vanavond gespeelde wedstrijden uit de eredivisie: Feyenoord-NEC, De Graafschap-FC Twente, FC Groningen-RBC, Heerenveen-Fortuna Sittard, NAC-AZ en Roda JC-Sparta (22.36 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

In Kopspijkers ontvangt Jack Spijkerman vanavond Matthijs van Heijningen en Theo van Gogh. Het 'Kopspijkers'-team geeft voorts een 'persconferentie' vanwege de release van de single 'One day fly'. Ook te gast is Jacques Klöters, die het boek 'Bij ons in de Jordaan' schreef (20.05 uur, Nederland 3).

RADIO ZATERDAG

In Weekendcafé is Pierre Kartner te gast, die verhaalt over de 'smurfenrevival', het levenslied en andere zaken. Verder uitgebreid aandacht voor de activiteiten van het Nationaal Comité 4 en 5 mei (16.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

In 7 dagen aandacht voor het Belgische proces tegen twee nonnen, die worden beschuldigd van betrokkenheid bij de volkerenmoord in Rwanda in 1994. Het proces begon afgelopen week (21.05 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

In Het uur van de wolf is vanavond een documentaire te zien over Jan Henderikse. In Nederland hebben weinig mensen van hem gehoord en wie hem nog kent, weet vaak niet wat hij de laatste jaren heeft gedaan. Jan Henderikse werd in de jaren zestig vooral bekend als een van de vier leden van de Nulbeweging met Armando, Henk Peeters en Jan Schoonhoven. Jan Schoonhoven was zijn leermeester en beste vriend. De filosofie van Nul: ,,Alles wat je kan missen is overbodig'' (19.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Buitenhof ontvangt super-pg Joan de Wijkerslooth de Weerdesteijn naar aanleiding van de kritiek die er is over de zaak Mink K., waarbij het OM informatie heeft doorgespeeld naar de BVD. Ook een discussie over 'Nederland Gidsland', als het gaat om leven en dood, abortus en euthanasie, met ethica Helène Dupuis en gasten uit het buitenland die de 'leven en dood discussie' in Nederland met argusogen volgen (12.07 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Wilfried de Jong is deze week de gastpresentator van Reiziger in Muziek. Hij ontvangt de volgende gasten: Simply Bass: het duo Harry Emmery en G. Vrijens die beiden contrabas spelen. De componist Klas Torstensson komt praten over zijn opera 'De Expeditie', DJ Git Hyper vertoont zijn kunsten met de draaitafels en Johanette Zomer zingt Milhaud, begeleid door Arthur Schoonderwoerd aan de vleugel (11.00 uur, Nederland 3).

In De Plantage praat Hanneke Groenteman met twee 23-jarige vioolvirtuozen: Tjeerd Top, die onlangs het Oskar Back Concours won, en Janine Jansen, die nu internationaal furore maakt. Ze treden allebei ook op. Verder een gesprek met Yan Ting Yuen over haar documentaire 'Chin. Ind.', een sfeervol portret van een 'buurtchinees' (17.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

In 25 minuten van Arjan Ederveen, geregisseerd door Pieter Kramer, de aflevering 'Schemergeval', een 'magisch- realistisch drama' over een kinderclown met hartproblemen die moeite heeft met afscheid nemen. Met actrice Marjan Luif in de rol van echtgenote (20.30 uur, Nederland 3).

RADIO ZONDAG

In Weekendcafé is Angela Groothuizen te gast. Ze spreekt onder meer over haar nieuwe tv-programma 'Een kwestie van smaak' en over haar rol in de speelfilm 'The hermit of Amsterdam'. Verder aandacht voor verboden dansmuziek uit de bezettingstijd (16.00 uur, Radio 2).

In Uit het nieuws een gesprek met Henk Molleman (65) oud-Tweede-Kamerlid PvdA, oud-voorzitter van de Nederlandse Stichting voor Vluchtelingenwerk en mede-oprichter van VluchtelingenWerk Nederland en directeur coördinatie minderhedenbeleid op het ministerie van binnenlandse zaken. Dat was hij van '79 tot '90, voor zijn vertrek naar Brussel als vertegenwoordiger minderheden van het ministerie van binnenlandse zaken bij de Europese Unie van '90 tot '98. Aan de hand van Mollemans loopbaan is goed te horen hoe het minderhedenbeleid nog steeds met precies dezelfde problemen worstelt als tweeëntwintig jaar geleden (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden