Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN 2Vandaag besteedt aandacht aan de vraag of Wim Kok nu wel of niet vertrekt. Zo ja, wat betekent dat voor de Haagse politieke verhoudingen? (17.30 uur, Ned. 1).

Netwerk besteedt ook aandacht aan Kok en het besluit waarover de afgelopen weken al veel en zeer uitvoerig is gespeculeerd (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

Habets laat zien hoe Pia Beck met haar vriendin Marga woont in Andalusië. Daar woont de zangeres al 36 jaar, de kinderen van Marga groeiden er ook op. Voor Habets deed programmamaakster Yvonne Habets vrijwel alles (interviews, geluid, regie, productie) zelf en dat is er af en toe ook wel aan af te zien (22.30 uur, Ned. 2).

SPORT

Sportjournaal bezocht het Nederlands elftal, dat zich voorbereidt op het duel met Ierland van zaterdag. Ook aandacht voor wielrennen, de Ronde van Nederland, de tweede etappe van Tiel naar Nijverdal (18.41 uur, Ned. 2).

Studio sport beleeft vanavond een primeur, met de eerste aflevering van 'Op de helft van de tegenstander', waarvoor Louis van Gaal zal worden gevolgd met de camera (21.20 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Goede daden bij daglicht, dat beginnende scenario-schrijvers een kans biedt, laat vanavond het verhaal 'That's no way to kill your mother' van Heere Heeresma jr. zien. Als de vierentwintigjarige Cor niet langer welkom is in zijn ouderlijke huis, zint hij op wraak. Daarbij moet zijn oudere broer Hennie, die over alles wat langer moet nadenken dan andere mensen, als weerloos wapen dienen in de handen van zijn broer (21.30 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Ruby Wax's American Pie laat de avonturen zien van de roodharige, ietwat brutale maar altijd breed lachende presentatrice Ruby Wax. Dit keer bezoekt zij de Ku Klux Klan (22.50 uur, Ned. 3).

RADIO

Het interview laat Jaap de Hoop Scheffer praten over de toekomst van zijn CDA, Paars en het komende parlementaire jaar. Hoe gaat De Hoop Scheffer zijn partij aan een klinkende verkiezingsoverwinning helpen? (09.00 uur, Radio 1)

Het buitenland heeft journalist Jeroen Corduwener uitgenodigd, die twee jaar lang Job Cohen op de voet volgde toen Cohen nog staatssecretaris van justitie was en de 'hoofdpijnportefeuille' vreemdelingenzaken beheerde. Corduwener schreef een boek over deze jaren 'Een vreemdeling op justitie' (10.00 uur, Radio 1).

In Plein Publiek een gesprek met Michel Langendijk van de stichting De Noordzee, een milieu organisatie die zich inzet voor een schoner en duurzamer gebruik van deze zee. Hoe gaat Langendijk te werk? Hoe succesvol is zijn lobby? (10.00 uur, 747 AM).

In Het onderzoek aandacht voor de toezichthoudende organisaties, dit keer voor de waakhond die de gang van zaken in het stads- en streekvervoer moet controleren na de verzelfstandiging (11.00 uur, Radio 1).

1 op de middag besteedt aandacht aan de donorfunctionaris, die verpleegkundigen en artsen vertrouwd moet maken met het donatievraagstuk, dat nu nog te weinig aan bod komt als patiënten overlijden. Ook Verder aandacht voor 'Apollo in Brasserie Lipp', een bundel herinneringen aan de schrijver W.F. Hermans. Ook aandacht voor de opmars van het biologisch eten. (14.00 uur, Radio 1)

Club Lek, de eerste van het nieuwe seizoen, geeft alle ruimte aan Gorky's Zygotic Mynci, een eigenwijze band uit Wales. De band treedt dit keer semi-akoestisch op (22.00 uur, Radio 3).

De Avonden laat Anne Bakker, docent muzikale vorming te Heerenveen vertellen over haar uitzicht, Arnon Grunberg belt zijn bijdrage door vanuit New York en dichter/vertaler Paul Gellings komt vertellen over zijn debuut roman 'Witte paarden', een portret van twee vroeg gestorven broers die van kroeg naar kroeg struinen. Verder een gesprek met auteur Hans Münstermann, over diens roman 'Je moet niet denken dat ik altijd bij je blijf', over een student in Amsterdam tijdens de bezetting van het Maagdenhuis, en een opname van de Newyorkse zanger/gitarist/verzamelaar Greg Weeks, vertolker van folk songs (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden