Speciaal

TELEVISIE

MiddagEditie bevat bijdragen over nieuwe veiligheidsmaatregelen tegen het jongerengeweld op het Amsterdamse August Allebéplein en over werkgevers die e-mailtjes en telefoongesprekken van hun personeel controleren op negatieve uitspraken (13.05 uur, Ned. 3).

In Netwerk het levensverhaal van Malika Oufkir. Deze Marokkaanse groeide op aan het hof van koning Mohammed V als vriendinnetje van prinses Lalla Mina. Aan dat mooie leventje kwam een einde toen haar vader in 1972 betrokken bleek te zijn bij een staatsgreep. Hij werd geexecuteerd en de rest van de familie verdween voor twintig jaar in de gevangenis. Na haar ontsnapping uit een strafkamp heeft Oufkir al die gebeurtenissen in een boek verwerkt (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

In Noorderlicht onderzoekt samensteller Annemieke Smit de voor- en nadelen van het invriezen van het lichaam na het overlijden (20.25 uur, Ned. 3).

In Het andere gezicht een portret van de Berlijnse kunstenaars David en Ulrike Gabriël, die zich bezighouden met nieuwe kunstvormen met behulp van computers. Ze onderzoeken de rol die de computer en het digitale verkeer aan het innemen zijn. Wat is nog realiteit als alles valt te manipuleren? (21.29 uur, Ned. 1).

In Dokument de herhaling van een film die Willy Lindwer vorig jaar maakte over de in 1995 vermoorde Israëlische premier Rabin met als titel 'Warrior, peacemaker' (22.59 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd een gesprek met budgetbewaakster Brenda van Dam en Erica Verdegaal, die boeken heeft geschreven over financiële planning en tegenwoordig een column heeft in Margriet (10.00 uur, RTL 4).

Naar aanleiding van Allerzielen zijn in Geel te gast voormalig hoofdredacteur van Het Parool en zoon van een NSB'er Sytze van der Zee en Hetty Zock, godsdienstpsychologe met een passie voor traditie. Het gesprek gaat over de vraag wat ons verbindt met de mensen die vóór ons hebben geleefd en met de hinderlijke en beschamende gebeurtenissen uit het leven van onze (voor)ouders? (21.53 uur, Ned. 1).

Het panel van Ladys only begint aan een nieuw seizoen en krijgt minister Annemarie Jorritsma en schrijfster Belinda Meuldijk aan tafel (22.15 uur, RTL 5).

Heilig vuur gaat over de strijd van de Duitse kerken tegen de massale werkloosheid in de voormalige DDR (22.25 uur, Ned. 1).

Barend & Van Dorp ontvangen Jack Spijkerman en het duo Acda & De Munnik (23.00 uur, RTL 4).

Een van de gasten in de Late Show is actrice Meryl Streep (23.45 uur, Fox).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Uefa Cup-wedstrijd VFL Wolfsburg-Roda JC (17.50-19.50 uur, Ned. 2) en van de Champions League-ontmoeting Feyenoord-Rosenborg (20.20-22.33 uur, Ned. 2). Aansluitend samenvattingen van de overige Europese wedstrijden, met bijzondere aandacht voor Fiorentina-Barcelona (22.38-23.32 en 23.50-00.20 uur).

RADIO

In Café de Wetenschap zijn Eppo Bruins en Arjen Vredenberg, beiden fysicus en musicus, en Edo Dooijes, informaticus en klarinettist, te gast. Er wordt gesproken over de morele ontwikkeling bij kinderen en over het antropofische principe, zoals: het heelal is er omdat de mens het kan waarnemen (11.02 uur, Radio 5).

De Radio 5-documentaire gaat over de toenemende agressie en verruwing in het uitgaansleven. Een van de maatregelen die justitie hiertegen neemt, is dat sinds 1 oktober de portiers verplicht zijn om een diploma op zak te hebben om aan de deur te mogen staan (13.05 uur).

In Radio Uit is de schrijver Max Niematz te gast. In zijn zojuist verschenen roman 'Op de leegte' wordt de relatie tussen vier leraren Frans beschreven. De hoofdpersoon moet uiteindelijk een keuze maken tussen zijn gevoelens voor een van zijn collega's en de belangen van de school. Ook op bezoek komt Theo Nijland, tekstschrijver, scenarist, componist en performer. In 1996 ontving hij samen met The Shooting Party de Annie M. G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (17.05 uur, Radio 5).

In De Avonden een gesprek met Flip Willemsen over haar boek 'Elise', waarin ze het sterfproces van haar moeder beschrijft (23.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden