Speciaal

TELEVISIE KINDEREN

ACTUALITEITEN

In Netwerk aandacht voor de vraag of er in Frankrijk een wet moet komen om hoofddoekjes op openbare scholen te verbieden. De hoofddoekjes worden in Frankrijk gezien als bedreiging van de scheiding tussen kerk en staat (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

De documentaire Tales of Crocodiles gaat over recht en verzoening in Oost-Timor (Nederland 1, 23.40 uur).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp hebben vanavond Betty de Groot aan tafel. Zij is directeur van de sterren-website Glamago.com. Volgende week ligt het tijdschrift Glamazine in de winkels. De Groot is de uitgever van dit blad. Sterren schrijven erin over hun dagelijks leven (22.20 uur, RTL4).

In Krachtstroom zijn Freek en Hella de Jonge te gast. Freek de Jonge omschrijft zijn huwelijk met vrouw Hella als volgt: ,,Hella is de bal en de ketting aan mijn been.'' Toch lijkt hij daar geen moeite mee te hebben. Hella: ,,Wij maken samen mijn man. Af en toe heb ik de indruk dat hij zich in een andere wereld bevindt, en moet ik hem even terugroepen.'' (23.05 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Man bijt hond Nederland is weer een goochelaar rijker. Hans Kazan en Hans Klok doen al jaren mee, maar de 16-jarige Wim Ravia uit Den Helder timmert ook al aardig aan de weg. Als Ravini wil hij doorbreken. Vandaag deel twee over dit jonge talent.

Op de lijn Hongerige Wolf-Schapenbout treffen we een jonge dominee in Mastenbroek (Ov) die net z'n predikantenwoning heeft betrokken (19.00 uur, Nederland 1).

CULTUUR

NPS Klassiek Verfilming van Leonard Bernsteins eerste opera 'Trouble in Tahiti', een scherpe satire op het bekrompen Amerikaanse gezinsleven in de jaren vijftig. Het orkest City of London Sinfonia staat onder leiding van dirigent Paul Daniel (23.50 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

in RTL Boulevard een interview met VVD-kamerlid Erica Terpstra, die vandaag afscheid neemt van de Tweede Kamer. Verder aandacht voor de Nederlandse film 'Pietje Bell: De jacht op de tsarenkroon'. (18.30 uur, RTL4).

RADIO

In De Ochtenden onder meer om 9.00 uur in 'Het Interview' Paul Fentener van Vlissingen, ex-topman van het familiebedrijf SHV, over zijn visie op hoe mensen hun wereld beheren en zijn missie om het Afrikaanse dierenrijk te behouden. Om 10.00 uur in 'Het Buitenland' een discussie over de vraag of het niet eens tijd wordt dat een interventiemacht gewapenderhand vrede afdwingt tussen Israël en de Palestijnen (09.04 uur, Radio 1).

In Plein Publiek praat Klaas Drupsteen met Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland. Hij is ganzenkenner en een van de organisatoren van de Tour de Gans. Het is winter, dus ganzentijd. Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van deze wintergasten nodigt de Vogelbescherming iedereen uit om zelf ganzen te bekijken tijdens de Tour de Gans (10.02 uur, 747 AM).

De Avonden Na tienen Het Gesproken Uitzicht van Luuk van Bemmelen, student aan de filmacademie in Amsterdam. Daarna een gesprek met de Amerikaanse schrijver James Frey over z'n roman 'In duizend stukjes', Het minutiueuze verslag van een afkick van drank en drugs. Daarna een gesprek met sociologe Trees Pels van het Verwey-Jonkerinstituut over haar onderzoek naar de achtergronden van het gedrag van Marokkaanse jongens (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden