Speciaal

TELEVISIE PRAATPROGRAMMA'S

Verder kondigt Witteman aan het volgend jaar rustiger aan te gaan doen. Tevens worden er van zijn muziekkeuzes beeldfragmenten getoond, onder wie: Glenn Gould, Beach Boys, Eric Clapton, Neil Young en Yo-Yo Ma (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Beach Voetvolley Porfvoetballers maken op Aruba uit wie 's lands beste beachvoetvolleyballers zijn. Zestien (ex-)spelers hebben hiervoor hun vakantie tijdelijk onderbroken, evenals topcoaches Louis van Gaal, Danny Blind, Bert van Marwijk, Frank Rijkaard en Henk ten Cate. Opvallende namen zijn Frank en Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuijt en Edwin van de Sar (17.05 uur, RTL4).

SBS Sport Ook dit jaar bereiden vier Europese voetbalgrootmachten zich tijdens het Amsterdam Tournament voor op het nieuwe seizoen. Gastheer Ajax ontvangt Galatasaray, Inter Milan en Liverpool in de Amsterdam Arena. De formaties strijden tegen elkaar in vier wedstrijden, verdeeld over twee avonden, die SBS 6 live uitzendt. Vanavond deel één, met onder meer Ajax tegen Liverpool. De presentatie is in handen van Edward van Cuilenborg en het commentaar bij de wedstrijden is van Leo Oldenburger en Wilco Verschaik . Interviews op het veld worden verzorgd door Hans Kraay jr. Gast in de studio is Jan van Halst (18.30 uur, SBS 6).

Voetbal Insite Extra: Het Nationale Voetbaldebat Om de aftrap van het nieuwe seizoen luister bij te zetten, schuiven bekende namen uit de voetballerij aan, zoals Henk Kesler, Johan Derksen, Arie van Eijden en Kees Jansma. Zij discussiëren over verschillende vragen, zoals: hoe ziet de toekomst van het amateurvoetbal eruit? (21.00 uur, RTL 5)

AMUSEMENT

TV Show zomer brengt een terugblik op de ontmoeting die Ivo Niehe in 1990 had met de deze week op 100-jarige leeftijd overleden Bob Hope. Thuis in Palm Springs vertelde de Brits-Amerikaanse comedian over zijn optredens voor de Amerikaanse troepen in Vietnam en de Golfoorlog. ,,Ik nam altijd de mooiste vrouwen mee. Raquel Welch enzo. Want daar hadden ze natuurlijk meer behoefte aan dan aan die oude komiek.'' Ook zei hij: ,,Het was soms levensgevaarlijk. We vlogen geregeld in krakkemikkige toestellen.'' Hope was kind aan huis bij vijf Amerikaanse presidenten. ,,We bleven vrienden. Ik maakte wel harde grappen over ze, maar het werd nooit pijnlijk.'' Hij werd ooit genoemd als presidentskandidaat. Hope: ,,Het ging niet door. Mijn vrouw wilde niet kleiner gaan wonen...'' (21.29 uur, Nederland 2)

Brok in de keel Vanuit een spiegeltent in de bosrijke omgeving van De Bilt laat presentator Joris Linssen ('Taxi') zien hoe muziek de tere plekken van onze ziel blootlegt. In het programma komen mensen aan het woord met een speciale, gelukkige of ontroerende herinnering aan een bepaald lied. Zoals Bram, die kippenvel krijgt van een lied van Herman van Veen. Hij stond midden in het leven, had een geweldige carrière, was in zijn vrije tijd voetbalcoach en had een bruisend sociaal leven. Binnen 24 uur was hij totaal verlamd. Hij kon niet meer praten, niet meer bewegen en was ineens volledig afhankelijk van anderen. Muziek was zijn enige troost. Het nummer 'Als je komt' van Herman van Veen hielp Bram de moeilijke periode door te komen (21.35 uur, Nederland 1).

RADIO

1opdeMiddag De Fietsersbond is boos op de regering vanwege het gebrek aan fietsenstallingen bij stations. De overheid had toegezegd de fietsenstallingen de komende jaren te vernieuwen om openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. Maar nu dreigt die belofte gebroken te worden, omdat er een tekort is ontstaan. Een rondgang langs stations en betrokkenen. Verder aandacht voor de economische waarde van meerkatten, het imago van Amsterdam en de betekenis van religie bij de crisis in Liberia (14.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden