Speciaal

TELEVISIE

Reporter Een reconstructie van het vertrek van Marnix van Rij en de val van Jaap de Hoop Scheffer. Hoe kon zo'n dramatische gebeurtenis zo kort voor de Tweede-Kamerverkiezingen plaatsvinden? Voor dit programma kon de redactie putten uit het dagboek van Marnix van Rij (21.12 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S

Oog in oog Gast is PvdA-leider Ad Melkert. We maken uitgebreid kennis met zijn Chileense vrouw Monica Léon die vertelt over hun eerste ontmoeting in het Chili van dictator Pinochet. De PvdA-lijsttrekker heeft daarnaast ook nog enkele tips voor Willem-Alexander en Máxima (20.33 uur, Nederland 3).

Nieuws aan tafel Gerard Spong, advocaat, Jan Marijnissen, politicus, en Mart Smeets, journalist, bespreken het nieuws van de week. Zoals: straatroof in Rotterdam blijkt explosief gestegen. In Amsterdam is een op de vijf inwoners vorig jaar slachtoffer geweest van agressie. Cohen en Opstelten willen korte metten maken met allochtone daders. Werkt dat? Moeten Willem-Alexander en Máxima met rust gelaten worden door critici? En: zullen mannen ooit met vrouwen het werk thuis gaan delen? (22.30 uur, RTL4)

Vermist Met een reportage over de zoekactie naar een in Thailand verdwenen topkok, Anthony Zunnebeld uit Zwolle, en het tragische levensverhaal van Marco Ursem, die waarschijnlijk slachtoffer werd van een Afrikaans misdaadcyndicaat (21.50 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Stardust Een verslag van het Filmfestival Rotterdam. Onder meer aandacht voor 'Storytelling' van Todd Solondz en 'L'Anglaise et le Duc', de nieuwste film van Eric Rohmer (23.55 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond De weekendtopper voor komend weekend is de 'Kruikenzeikersdag' in Tilburg. Wat is dat en vooral, hoe leuk is dat? (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De ochtenden In 'Het gesprek' burgemeester Wim Deetman, vijf jaar burgemeester van Den Haag, over de problemen van de grote stad, de hoge criminaliteit, het illegalenprobleem en de multiculturele samenleving. Deetman doet een pleidooi voor een nieuw maatschappelijk debat over het illegalenvraagstuk (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' het verhaal van Fehmi Agani, diens vrouw en zoon, die vanuit Pristina, te midden van honderden verdreven Albanezen, op de trein naar Macedonië stapten. Maar de trein maakt bij de grens rechtsomkeert. Fehmi Agani wordt eruit gepikt en geëxecuteerd met drie kogels in zijn hoofd. Agani was de hoofdonderhandelaar van het vredesoverleg tussen de Serviërs en de Albanezen in het voorjaar van 1999 in Rambouillet en het politieke brein van de Albanese politiek in Kosovo (10.00 uur, Radio 1). In 'Het Onderzoek - met Argos' de politieke opwinding over het naar huis sturen van drugskoeriers. Argos wil weten hoe het staat met de Nederlandse bolletjesslikkers in Surinaamse en Antilliaanse cellen. Wat is er gebeurd met de eerder geuite klacht van de Surinaamse en Antilliaanse justitie dat Nederland niet mee wil werken aan het opsporen van de organisaties achter de bolletjesslikkers? (11.00 uur, Radio 1).

Plein publiek Huisarts Froukje Boukes is gast. Boukes vertelt over haar werk en hoe mensen steeds vaker bij haar aankloppen nu de dominee of pastoor vaak niet meer bij de hand zijn (10.00 uur 747 AM).

De avonden Het 'Gesproken uitzicht' komt van Soraya van Houwelingen, schilder te Heesselt. In het wekelijks bespreekbureau 'De droomhandel' een oordeel over 'Daalder' van Philibert Schogt en de cd 'Insignificance' van Jim O'Rourke. Na de 'Muziek van Louis Lehman' het atelierbezoek van landschapsschilder Durieux. De 'Weeksluiting' is van Heere Heeresma (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden