Speciaal

TELEVISIE

Twee Vandaag brengt het tweede deel van een serie over de val van de moslimenclave Srebrenica. Dutchbat-commandant Karremans komt aan het woord, evenals generaal Kolsteren. Ook, op de valreep van het zomerreces, een politieke peiling: als er nu verkiezingen worden gehouden, wat is dan de uitkomst? (17.29 uur, Nederland 2).

In Netwerk een reportage over een project voor straatkinderen in Roemenië, gefinancierd door de Nederlandse overheid. Premier Kok bracht afgelopen weekeinde een bezoek aan het project (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

In de Engelse serie Terug op de werkvloer gaan leidinggevenden een week lang aan de slag tussen het 'gewone' personeel. In de eerste aflevering de steenrijke David Sullivan, eigenaar van The Daily Sport, een tabloid volgens het principe 'sport, seks en sensatie'. Sullivan is nooit journalist geweest, maar meent desondanks dat de reporters van zijn krant een luizenbaantje hebben (19.25 uur, Nederland 3).

Werelden: Armoe troef is een documentaire over de nieuwe rijken in arme landen. Een derde op de lijst van rijkste mensen ter wereld is afkomstig uit (voormalig) derde-wereldlanden als India, Indonesië en Maleisië. In de jaren negentig kwam in deze landen een rijke bovenlaag van zakenlieden, bureaucraten en politici op. Zij vergaren hun rijkdom ten koste van de schrijnende armoede onder landgenoten (22.45 uur, Nederland 1).

EURO2000

Het EK-Journaal volgt het Nederlands elftal tijdens de voorbereidingen op de belangrijke halve finale tegen Italië. Morgen moet blijken of Oranje de finale haalt (19.55 uur, Nederland 2).

Rechtstreeks verslag van de halve finale Frankrijk-Portugal, die in het Koning Boudewijnstadion in Brussel wordt gespeeld. De winnaar zal de finale van Euro2000 spelen (20.20 uur, Nederland 2).

Paul de Leeuw ontvangt in Huis van Oranje Huub Stevens, trainer van Schalke '04. Leo Beenhakker analyseert het Italiaanse team (22.45 uur, Nederland 2).

SPORT

In het Sportjournaal aandacht voor het tennistoernooi van Wimbledon, dat in Engeland wordt gespeeld (00.03 uur, Nederland 2).

RADIO

Hans Schiffers ontvangt in Thuis op twee Angela Kramers. De zangeres van de vroegere 'meidengroep' Dolly Dots werkt nu voor de Stichting Sam, genoemd naar haar mongoloïde zoontje. De stichting zorgt er onder meer voor dat geestelijk gehandicapte kinderen dolfijn-therapie kunnen volgen (16.00 uur, Radio 2).

In Andersdenkenden spreekt presentator Gerard Klaasen met 'Big Brother' Ruud en bisschop Muskens van Breda. Muskens weet te vertellen dat hij het waardeerde dat Ruud in het 'Big Brother'-huis expliciet voor zijn katholieke geloof uitkwam (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden