Speciaal

TELEVISIE

Studio RKK maakt een rondje langs de Nederlandse bisschoppen om te horen wat zij in hun vastenbrief anno 2000 te vertellen hebben. En met de voorzitter van de Raad van Kerken, dr. A. van Eijk, wordt stilgestaan bij de schuldbelijdenis die de paus komende zondag uitspreekt voor de misstappen van de katholieke kerk (16.30 uur, Ned. 1).

2Vandaag staat in het teken van de voorverkiezingen in de VS (17.35 uur, Ned. 2).

Ook in Netwerk een bijdrage over de gevolgen van de uitslagen op Super Tuesday. Verder een reportage over het Joegoslavië-Tribunaal. Na een moeizame start neemt het aantal veroordeelde oorlogsmisdadigers toe en lijkt het tribunaal sceptici in het ongelijk te stellen (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Per saldo vertelt Joseph Pine dat Nederland een ideaal proefgebied is voor allerlei vormen van reclame. Reclamemakers leggen uit hoe ze de ultieme beleving van een merk willen overbrengen, of het nou stofdoekjes, rookworsten, bier of moderne apparatuur betreft (20.31 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In De Ochtenden verklappen voormalig hoofdredacteur Martin Ros van De Arbeiderspers en Hans Offringa, uitgever op internet, wat het geheim is van een bestseller (09.05 uur, Ned. 1).

Hans en Mireille ontvangen in Koffietijd het gemeentebestuur van Roosendaal, dat geheel uit vrouwen bestaat (10.00 uur, RTL 4).

In Het Blauwe Licht nemen journalist Martin van Amerongen en fotograaf Daniël Koning de verslaggeving rond Pinochets 'wonderbaarlijke' wederopstanding op het vliegveld van Santiago onder de loep (19.55 uur, Ned. 3).

Na maandag Freek de Jonge op bezoek te hebben gehad komt nu schrijver Harry Mulisch langs bij Barend & Van Dorp. Hij schreef het Boekenweekgeschenk 'Het theater, de brief en de waarheid', dat kwaad bloed heeft gezet bij De Jonge en wat hem betreft op de brandstapel mag (22.35 uur, RTL 4).

Pianist Louis van Dijk neemt plaats in de relibus van Tussen hemel en aarde (23.21 uur, Ned. 1).

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Champions

League-wedstrijd Feyenoord-Lazio Roma. Het commentaar is van Theo Reitsma en Johan Cruijff verzorgt de analyse (20.15 uur, Ned. 2). Later op de avond een uitgebreide samenvatting van Bayern München-Real Madrid (22.38-23.27 uur) en ook nog beelden van Chelsea-Olympique Marseille en Rosenborg-Dinamo Kiev (23.45-00.00 uur).

AMUSEMENT

In Man bijt hond een reportage over een van de laatste echte vrouwenbastions: de Tupper ware-party. Ook het favoriete televisiefragment van KRO's Fons de Poel (19.00 uur, Ned. 1).

Smack the pony. Doon MacKichan, Fiona Allen en Sally Phillips zijn voor het Nederlandse publiek wellicht nog onbekende namen, maar in Engeland zijn deze dames razend populair. Ze worden gezien als de nieuwe generatie 'French and Saunders'. Samen vormen zij het eerste geheel vrouwelijke komieken-ensemble. Stijlvol, origineel en ongeremd werken ze in hoog tempo een veelvoud aan korte absurde sketches af (23.35 uur, Ned. 3).

RADIO

In Rechtenkwesties een gesprek met hoogleraar Vrouw & Recht Heleen Ietswaart over de vraag waarom vrouwen vaak minder salaris ontvangen dan mannen die hetzelfde werk doen. Ook een debat tussen advocaat André Haakmat en prof. Piet Emmer (geschiedenis) over de vraag of nabestaanden van de slavernij in Suriname, Nederland, de Antillen en Aruba recht hebben op een financiële genoegdoening. Haakmat heeft dit idee recent gelanceerd (13.30 uur, Radio 1).

Cultuur en media laat Sjarel Ex aan het woord over de overzichtstentoonstelling van het werk van Theo van Doesburg in het Centraal Museum in Utrecht, en Koen Vergeer over 20 jaar 'Nacht van de Poëzie'. Verder een reportage over 'Amazing Office', een expositie over het kantoorleven van de toekomst (15.00 uur, Radio 1).

In De Avonden een gesprek met Rosita Steenbeek over 'Thuis in Rome', een boek over de stad waar ze al sinds 1985 woont. Over onder anderen de aan lager wal geraakte kleinzoon van Luigi Pirandello, koffiesoorten en discotheken, uitgehakt in de vuilnisbelt van keizer Augustus. Na elven ook een gesprek met de dichter Jan Kal, die de Romeinse dichter Catullus (84-54 voor Chr.) vertaalde. In 'Laat ons leven en minnen' staan gedichten geschreven voor een oudere gehuwde vrouw, met wie hij een verhouding had. Catullus schreef als eerste 'kusgedichten' (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden