Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

Het Jeugdjournaal biedt het tweede deel van 'Vluchtelingenkamp in Kakuma', kinderen vertellen hoe het is om jarenlang in een vol vluchtelingenkamp te wonen (18.30 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Rosita Steenbeek, wier tweede boek 'Schimmenrijk' komende week verschijnt, is te gast bij Karel. In de rubriek Oud Nieuws wordt de affaire Jolanda Venema opgehaald (20.30 uur, Ned. 1).

S P O R T

Rechtstreeks: EK schaatsen in Heerenveen (11.55 uur, Ned. 2). Ook live: de halve finales WK darts met Raymond van Barneveld (15.40 uur, SBS 6).

RADIO ZATERDAG

Kamerbreed ontvangt de voorzitter van de Eerste Kamer, mr. Frits Korthals Altes (11.04 uur, Radio 1). Het Spijkers met Koppen-cabaret laat hoogtepunten van het afgelopen half jaar horen (12.00 uur, Radio 2).

'We leven niet om oud te worden, we leven om langer ziek te zijn.' In De tijd van je leven een gesprek met prof. G. Ligthart, hoogleraar geriatrie (12.00 uur, Radio 5).

TELEVISIE ZONDAG

A C T U A L I T E I T E N

Netwerk vertoont het vierde deel van de serie 'Kinderen staan op'. Hoofdpersoon: Juan Elias Uribe. Hij haalde 10 miljoen handtekeningen voor de vrede op in Columbia, werd een held, maar kwam ook op een dodenlijst. Gevolg: Juan is ondergedoken. Want niemand weet precies wie tegen wie vecht (20.13 uur, Ned. 1).

S P O R T

Rechtstreeks: EK schaatsen in Heerenveen (11.50 uur, Ned. 2). Ook live: de finale van het WK darts (19.00 uur, SBS 6).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

De hoogste Europese ambtenaar Carlo Trojan, secretaris-generaal bij de Europese commissie, is te gast in Buitenhof. Hij discussieert met Europarlementariër Joost Lagendijk van de Groenen (12.05 uur, Ned. 3).

R E L I G I E

In Spirit - muziek met passie aandacht voor de Oosterhoutse Nachtegalen die religieuze liederen zingen (15.00 uur, Ned. 1).

Dominee Richard Vlissinga praat een jaar na de gefingeerde pedofilie-affaire, waardoor hij moest aftreden als voorzitter van de gereformeerde kerken in Nederland, in Kruispunt over het effect van zijn actie. En een reportage over een 14-jarig Amerikaans meisje dat al elf jaar in coma ligt en rond wier bed wonderen schijnen te gebeuren (22.10 uur, Ned. 1).

A M U S E M E N T

Hommage aan René van Vooren. Herdenkingsspecial over de vorige maand overleden komiek (20.00 uur, RTL 4).

RADIO ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen: gesprek met André Bons over zijn boek 'Werkende waarden' en het tweede deel van het radiodagboek dat Peter Paul van Lelyveldt in Indonesië maakte (07.07 uur, Radio 1).

In Vroege Vogels onder meer aandacht voor planten die om hulp schreeuwen, een gesprek met milieu-advocaat Phon van der Biesen, een reportage over de anti-oormerkactivist Thom de Groot en insectenkundige Jan van Tol vertelt over de effecten van de warme eerste week van het jaar (08.10 uur, Radio 1).

De andere wereld van zondagmiddag: gesprek met schrijfster Astrid Roemer, aandacht voor een Afrika-project van Lieke Grob en de uitslag van de Ikon-enquête (13.02 uur, Radio 5).

Max van den Berg, Novib-voorzitter en kandidaat-lijsttrekker van de PvdA voor de Europese verkiezingen, is te gast in het Radio 1 Journaal (13.30 uur).

De andere wereld van zondagavond: portret van de arme actievoerder Frits ter Kuile, eerste aflevering van 'Emoties in muziek', Robert Anker over zijn boek 'Vrouwenzand', het toneelstuk 'De ongelukkige' van Abdelkader Benali en Wina Born praat in 'De eigen zinnigheid' over Petrus (18.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden