Speciaal

TELEVISIE

Netwerk vraagt zich af wat de levenskansen zijn van de politieke partij Leefbaar Nederland en staat stil bij de groeiende intolerantie (20.30 uur, Ned. 1).

In Nova een reportage over de tweedeling in de advocatuur, naar aanleiding van recente uitspraken van de deken van de Orde van advocaten. De rubriek volgt een advocaat die zich richt op zaken waar veel geld mee te verdienen is en een vakgenoot die zijn heil zoekt in de sociale advocatuur (22.34 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

De Ochtenden staat geheel in het teken van de actie 'Scoren tegen kanker', die vanavond op Nederland 2 met een infotainment-programma wordt afgesloten. Ria Bremer volgt vier onderzoekers tijdens hun werk in het ziekenhuis. Na afloop (tussen 10.00 en 11.00 uur) kunnen mensen met vragen terecht op de internetsite www.avro.nl/gezondheid. Enkele kankerspecialisten en een voorlichter van het Koningin Wilhelmina Fonds nemen plaats achter de computer (09.05 uur, Ned. 1).

In zijn Late Show ontvangt David Letterman filmregisseur Martin Scorsese en zanger Ricky Martin (23.45 uur, Fox).

S P O R T

Wereldkampioene tijdrijden op de fiets Leontien van Moorsel praat in Sportpaleis De Jong over de goede en de slechte tijden van haar lichaam. Op de massagetafel aanschouwt voetballer Marcel Pepper zijn geteisterde benen en ten slotte is er een reportage over de loopbaan van motorcrosser Willie van Wessel, die een opmerkelijke verandering onderging na de dood van zijn vader (20.25 uur, Ned. 3).

In M2 een ruime samenvatting van de competitiewedstrijd Ajax-Roda JC en een gesprek met voetballer Youri Mulder, die na een langdurige blessure weer voor het Duitse Schalke '04 gaat spelen (23.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

In Stardust een interview met regisseur Dick Maas over zijn nieuwe actiethriller 'Do not disturb'. Verder een bezoek in Los Angeles aan de set van 'One night at McCools', een film met Michael Douglas, Liv Tyler en Matt Dillon. De regie is in handen van de Nederlander Harald Zwart (19.55 uur, Ned. 3).

RADIO

In Het Onderhoud praat Chris Kijne met Anneke Haarsma, regiomanager voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (Coa), naar aanleiding van de toenemende negatieve publiciteit rond asielzoekers. De regiomanagers zijn belast met het verwerven van opvangaccommodaties, in overleg met de lokale overheden (09.00 uur, Radio 1).

Argos ontvangt voormalig Parool-hoofdredacteur Sytze van der Zee. Zijn deze week verschenen boek 'Stempeldag' gaat over het leven van de Algerijnse asielzoeker Samir Laifa, die op 4 april vorig jaar in het asielzoekerscentrum Nijmegen door een politiekogel om het leven kwam. Van der Zee ontdekte nieuwe feiten over de toedracht van het incident. Ook is er een gesprek met een directe getuige die in alle verklaringen van het OM volstrekt buiten beschouwing gelaten wordt (11.00 uur, Radio 1).

Jazzmuzikant Hans Dulfer en schrijver/televisiemaker Jef Rademakers bespreken elkaars recente werk in De Recensenten. Het belooft een spannende uitzending te worden, want Dulfer kraakte het programma onlangs in NRC/Handelsblad af omdat 'iedereen alleen maar zit te slijmen'. En Rademakers heeft een hekel aan jazzmuziek (20.00 uur, Radio 1).

In Uit het nieuws een uitgebreid gesprek met Henk Neuman, onder meer ouddirecteur van het Instituut voor internationale betrekkingen Clingendael (1983-1991) en sinds 1984 bijzonder hoogleraar na-oorlogse geschiedenis aan de universiteit van Nijmegen (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden