Speciaal

TELEVISIE

MiddagEditie begroet het vroegere Tweede-Kamerlid voor GroenLinks Andrée van Es. In de jaren tachtig stond ze bekend als 'de horzel van links' (12.05 uur, Ned. 3).

In Netwerk een reportage over verstandelijk gehandicapten in instellingen die geen of bijna geen bezoek ontvangen. Het personeel is vaak wegens tijdgebrek niet in staat aan de behoeften van bewoners te voldoen. Er wordt dan ook hard gezocht naar vrijwilligers die af en toe een gehandicapte een dagje mee uit willen nemen (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Spreekuur staat in de eerste week van het nieuwe jaar geheel in het teken van de toekomst. Vanmiddag praat Freek Simon met astrologe Lea Manders. Aan de orde komen zin en onzin van voorspellende astrologie (15.00 uur, Ned. 2).

Jos op 1 zet de kijkers een optreden voor van zanger Cherwin, die als 'Seal' vorig jaar winnaar werd van de Soundmix Show. Ook een gesprek met Yvonne Keuls en Wieneke Remmers over de theatervoorstelling 'Jan Rap en z'n maat', die onlangs in première ging. Ook te gast is Peter Roozen, die met zoveel mogelijk Bekende Nederlanders op de foto wil. Op koningin Beatrix na heeft hij ze inmiddels bijna allemaal gehad (16.05 uur, Ned. 1).

Op de man af heet de nieuwe talkshow van Angela Groothuizen. Elke week spreekt ze met een bekende mannelijke gast over de veranderende verhoudingen tussen man en vrouw in de maatschappij en in het privéleven van de gast. Een groep van vijf vrouwen zal de man beoordelen op zijn vrouwvriendelijkheid. Bij het begin van het programma krijgt de gast vijftig rozen in de hand geduwd. Bij elke waarschuwing van het panel verliest hij een roos. SBS 6-directeur Fons van Westerloo opent de rij (18.30 uur, Ned. 1).

S P O R T

Studio Sport is live bij de EK schaatsen in Heerenveen. Op het programma staan de 500 meter voor mannen en vrouwen en de 5000 meter voor mannen (15.55 uur, Ned. 2).

Rechtstreeks verslag van de kwartfinale van het WK Darts tussen Roland Scholten en de huidige nummer 2 van de wereld, de Engelsman Ronnie Baxter (19.55 uur, SBS 6).

A M U S E M E N T

In De Heeren van Amstel live treden Volumia, Edsilia Rombley, Margriet Eshuys en E'velyne op (22.30 uur, RTL 4).

RADIO

In Debat op 5 wordt gepraat over de positie van illegalen in Nederland. Directeur Aboutaleb van Forum vreest dat illegalen door de koppelingswet worden gedwongen tot straatroof. Korpschef Lutken wil dat illegaal verblijf strafbaar wordt. Wat vinden de illegalen zelf? (12.00 uur, Radio 5).

Profzeiler Hans Bouscholte is te gast bij Frits Spits in Tijd voor Twee. Deze maand begint hij aan de oversteek van de Atlantische Oceaan in een open catamaran. Samen met de Fransman Navarin hoopt hij in achttien dagen van Dakar naar Guadeloupe te zeilen (12.02 uur, Radio 2).

Publicist Martin van Amerongen en acteur Han R"mer bespreken elkaars werk in De recensenten. De nieuwe bundel verhalen en essays van Van Amerongen heeft als titel 'Don Juan hield niet van vrouwen'. R"mer is maker van en acteur in het stuk 'Bermuda Driehoek', over de relatie van twee mannen en een vrouw (20.00 uur, Radio 1).

Jazz op 4 staat, in tegenstelling tot hetgeen de omroepbladen melden, geheel in het teken van de Franse jazzpianist Michel Petrucciani, die woensdag in een ziekenhuis in New York op 36-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een longontsteking (23.00 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden