Speciaal

TELEVISIE

Alle dieren tellen mee Henk Lommers bracht een bezoek aan Italië om te onderzoeken hoe daar met dieren wordt omgegaan. Neem de stad Rome, waar zwerfkatten massaal voor overlast zorgen. In een ondergronds katten asiel worden met giften uit onder andere Nederland ongeveer tweehonderd katten verzorgd. De jonge Manuela voert drie keer per week ongeveer 50 katten in een van de vele stadparken van Rome (17.07 uur, Nederland 1).

Katja Z.K.M. Jan Mulder, normaal stangast aan de borreltafel van 'Barend & Van Dorp', neemt avond aan avond geen blad voor de mond. Met Katja praat hij over trouw en vreemdgaan. Kunstenaar Peter Klashorst is vanwege zijn ruimdenkendheid vaak in het nieuws. Met veel van zijn modellen heeft hij een intieme relatie. Katja daagt hem uit zelf uit de kleren te gaan. Of dat een succes is, is de vraag (22.15 uur, Nederland 2).

RADIO TWEEDE PINKSTERDAG

Het interview Op verzoek van de Evangelische Omroep schreef cabaretier Herman van Veen een brief aan God. De kleinkunstenaar leest zijn eigen brief voor en voorziet die vervolgens van kanttekeningen. Eerder hebben aan de serie 'Brieven aan God' andere bekende Nederlanders meegewerkt (9.06 uur, Radio 1).

Plein Publiek Criminoloog Henk Ferwerda is te gast. Volgens hem heeft een harde aanpak van criminele jongeren helemaal geen zin. Hij reageert daarmee op de Utrechtse politiechef Vogelzang, die pleit voor zwaardere straffen voor jeugdige criminelen (10.00 uur, 747 AM).

1 op de middag Bij de dood van een kind moeten artsen in de toekomst een lijkschouwer in de arm nemen. Ze mogen niet meer zelfstandig een overlijdensverklaring opstellen. Dat is de kern van nieuwe afspraken die de ministeries van justitie en volksgezondheid onlangs hebben gemaakt. De ministeries beogen hiermee het aantal kindermishandelingen met dodelijke afloop terug te dringen. De artsenfederatie KNMG is het niet met de afspraken eens. KNMG-voorzitter Ruud Hagenouw legt uit waarom (14.00 uur, Radio 1).

Schiffers.fm Vandaag is Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo te gast. Schiffers praat met hem in het kader van de 'Honderd Hollandse Hoezen' over de hoes van 'Back to 78', waarvan de foto is gemaakt door popfotograaf Anton Corbijn (14.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden