Speciaal

TELEVISIE

A C T U A L I T E I T E N

MiddagEditie meldt zich in de boekhandel vanwege het verschijnen van het nieuwste deel van 'Het Bureau' van J. J. Voskuil en staat stil bij het tienjarig bestaan van het actieblad Ravage. Ook wordt een balans opgemaakt van de to nu toe gehouden parlementaire enquêtes (12.05 uur, Ned. 3).

In Netwerk een reportage over de scheuring binnen het Front National in Frankrijk. Tweede man Megrait is door Le Pen uit de partij gezet en richt dit weekend een nieuwe extreem-rechtse partij op. Verder het verhaal van een vader die twee jaar geleden zijn 13-jarige zoon verloor, doordat een vrachtwagen hem niet zag in zijn 'dode hoek'. Bij wijze van rouwverwerking heeft de vader een spiegel ontworpen die dat probleem wegneemt (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Hoofdgast in Koffietijd is kunstenaar Kees Verkade, vooral bekend van de bustes van Johnny Jordaan en Tante Leen. Dit weekend begint een tentoonstelling van zijn nieuwste werken in Slot Zeist (10.00 uur, RTL 4).

Het onderwerp in Spreekuur is depressiviteit. Te gast zijn dr. Jaap Bakker en dr. Victor Pop, oprichter van de Depressie Stichting (15.00 uur, Ned. 2).

Jos op 1 staat geheel in het teken van de leprabestrijding. We zien hoe soapster Katja Schuurman op bezoek gaat in een opvangcentrum in Ethiopië. In de studio gesprekken met tropenarts Maurice Bom, publiciste Mink van Rijsdijk, professor in de tropische huisziekten Faber en voorlichter Clemens Olsthoorn van de Leprastichting (16.05 uur, Ned. 1).

S P O R T

Naast de reeds geplande uitzendingen van de Australian Open is de partij van Richard Krajicek tegen de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira rechtstreeks te volgen (09.00-12.00 uur, Ned. 3 en vanaf 12.00 uur, Ned. 2).

Het team van Sportpaleis De Jong logeerde tijdens de EK allround schaatsen in Heerenveen bij toeval in hetzelfde hotel als de sprintploeg van Peter Mueller. Wilfried de Jong nodigde de succesvolle coach uit om op de massagetafel plaats te nemen. Verder een portret van Feyenoorder Bonaventure Kalou (19.55 uur, Ned. 3).

In Studio NOS een ruime samenvatting van de oefenwedstrijd die Feyenoord in Turkije speelt tegen Borussia Dortmund (23.00 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

David Garrick zingt in Het gevoel van 1966 nog één keer zijn hit 'Dear mrs. Applebee' (21.00 uur, Ned. 1).

In de eerste aflevering van een nieuwe reek van Glamourland volgt Gert-Jan Dröge het bezoek van de Prince de Lignac aan Thailand (21.53 uur, Ned. 1).

RADIO

Culinair journaliste Wina Born praat in Schuim en As over de manifestatie 'Een eeuw tafelen in Nederland'. Duizend restaurants doen dit jaar mee en elke maand staat een gerecht uit een ander decennium centraal. Ook wordt een kijkje genomen in de keuken van verpleeghuis De Amstelhof in Amsterdam.

Verder onder meer een gesprek met Anja Meulenbelt, die een boek schreef over haar ervaringen als trainster in traumaverwerking en docente in de vrouwenhulpverlening. Ze reisde ervoor naar Servië, Palestina en Albanië (14.00 uur, Radio 5).

In Afscheid van Peking keert schrijfster en correspondente Annelie Rozeboom terug naar de stad waar zij elf jaar woonde. Ze maakte er de versnelde economische hervormingen van dichtbij mee. In 1995 verscheen haar boek 'De mythe van de Pekinees', met verhalen van gewone Chinezen in een land dat pijlsnel op weg is naar de toekomst (15.00 uur, Radio 1).

Het Debat gaat over de reorganisatie van de krijgsmacht, naar aanleiding van de jongste notitie van minister Frank de Grave (16.00 uur, Radio 1).

In De Recensenten bespreken schrijfster Aafke Steenhuis en theatermaker Ellen Walraven elkaars recente werk (20.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden