Speciaal

Vanwege acties van het omroeppersoneel zal de zendtijd van een aantal live-programma's op Nederland 1, 2 en 3 en de radio gehalveerd worden. Het betreft de bulletins van het NOS-Journaal, Ontbijt TV, MiddagEditie, Netwerk, Nova, Ontbijtradio (Radio 1) en De Steen & Been Show (Radio 3). Het programma B & W op Nederland 3 komt geheel te vervallen.

TELEVISIE

A C T U A L I T E I T E N

2 Vandaag volgt een groep Leidse studenten politicologie, die in Brussel Europarlementariërs aan de tand voelen over de fraudezaak. Verder een reportage over de schrijnende armoede in St. Petersburg (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk aandacht voor de vredesbesprekingen over Kosovo, met actuele informatie vanuit Parijs waar de onderhandelingen worden gevoerd en vanuit Kosovo zelf (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd komt Carry Tefsen langs. Ze speelt de koppelaarster in de musical 'Anatevka'. Ook een gesprek met tekstschrijver Friso Wiegersma, de voormalige partner van Wim Sonneveld, die 25 jaar geleden overleed (10.00 uur, RTL 4).

Chazia Mourali reisde voor Jos op 1 naar Parijs voor een gesprek met de buitenechtelijke dochter van wijlen president Mitterrand, Mazarine Pingeot. Zij schreef de roman 'Het Debuut'. In de studio ontvangt Jos Brink regisseuse Dora van der Groen van het toneelstuk 'De kus van de spinvrouw' (16.05 uur, Ned. 1).

Barend & Van Dorp krijgen van voormalig eigenaar Theo Heuft van Yab Yum een rondleiding door dit Amsterdamse bordeel. Ook een gesprek met Danny Galiart, de oprichter van de pizzaketen 'Al Capone' (23.15 uur, RTL 4).

De gasten van Theo van Gogh in Het laatste oor buigen zich over de kwaliteit van de Nederlandse en de Europese democratie. Het zijn oud-staatssecretaris Robin Linschoten, politiek verslaggever Cees Sorgdrager en Quote-hoofdredacteur Jort Kelder (23.30 uur, Veronica).

S P O R T

Hoeveel goede voetballers en supporters zou Feyenoord overhouden als de club zou worden teruggezet naar de amateurs? Sportpaleis De Jong bericht uit Dresden, waar het plaatselijke Dynamo deze nachtmerrie overkwam. Verder een gesprek met Paul Huf, die vertelt over zijn favoriete foto van 'het grote Ajax'. En op de massagetafel ligt paardenmenner IJsbrand Chardon (19.54 uur, Ned. 3).

In Studio NOS beelden van de voetbalwedstrijd FC Twente-NEC en van de Indoor Brabant (paardensport). Verder maakt oud-wielrenster Keetie van Oosten-Hage haar vijf favoriete sportmomenten van de eeuw bekend (23.00 uur, Ned. 2).

A M U S E M E N T

Voor Glamourland bezoekt Gert Jan Dröge het Boekenbal, het tien jaar bestaande restaurant De Kloosterhoeve en een nieuwe VIP-club op het Amsterdamse Rembrandtplein (21.59 uur, Ned. 1).

In Cor & Co optredens van Ruth Jacott, Herman Brood, René Froger, Raymond van 't Groenewoud en Josee Koning (22.18 uur, Ned. 2).

RADIO

In Gouden Uren een radioprimeur: Frans Bauer ziet de lang gekoesterde wens om een duet te zingen met Corry Konings in vervulling gaan. Binnenkort verschijnt zelfs een cd van het tweetal (09.04 uur, Radio 2).

Argos gaat in op de gekke-koeienziekte BSE. Wat weten we eigenlijk over het ontstaan ervan en wat heeft het ministerie tot nu toe eigenlijk gedaan om de oorzaak op te sporen? (11.00 uur, Radio 1).

Koen Wauters van Clouseau is te gast bij Frits Spits in Tijd voor Twee. Hij praat over de Nederlandse zangers die hem inspireren en over de nieuwe cd van de Vlaamse groep (12.02 uur, Radio 2).

De theatermakers Peer Wittenbois en Rob Ligthert en de muzikanten Hartog Eijsman en Wolf Martini bespreken in De recensenten elkaars werk (20.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden