Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de wielerklassieker San Sebastian (15.00 uur, Nederland 2). In de vooravond-uitzending naast wielrennen aandacht voor de WK Atletiek in Canada (18.45 uur, Nederland 2).

In de ban van sport De afleveringen van vandaag en van volgende week zijn geheel gewijd aan de beste voetballer van de vorige eeuw: Diego Maradona. In een interview, opgenomen in het herstellingsoord in Cuba waar hij zijn drugsverslaving probeert te bezweren, vertelt 'Pluisje' openhartig over zijn veelbewogen leven (21.35 uur, RTL 5).

AMUSEMENT

Eerste druk met Midas Wie denkt, kan zich schamen. Grote denkers schamen zich vaak diep en Darwin is daar een mooi voorbeeld van. Midas loopt waar Darwin liep te denken en schaamt zich een eindje met hem mee (20.05 uur, Nederland 3).

RADIO ZATERDAG

Spijkers met koppen Tweede-Kamerleden laten hun muzikale voorkeuren horen. Vandaag voelen Felix Meurders en Dolf Jansen PvdA-kamerlid Nebahat Albayrak (PvdA) aan de tand over zijn favoriete muziek (12.02 uur, Radio 2).

Kruispunt radio In de maand augustus trekt de redactie dwars door de Nederlandse kerkprovincie, langs vier bisdommen. Telkens wordt de bisschop een dag tijdens zijn werkzaamheden gevolgd. In deze tweede aflevering staat bisschop Hurkmans uit Den Bosch centraal.

18.33 uur, Radio 1).

TELEVISIE ZONDAG

DOCUMENTAIRE

Kruispunt in het klooster Bettine Vriesekoop is nog geen veertig jaar, maar heeft al aardig wat verstouwd in haar leven. Ze is moeder, weduwe, tafeltenniskampioen, columniste en eigenlijk nog veel meer dan dat. Ze heeft jarenlang gekozen voor het isolement van de topsport en wil nu weten hoe de zusters Carmelitessen in hun klooster in het Limburgse Beek hun afzondering ervaren (21.12 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Zomergasten Adriaan van Dis ontvangt in de tweede aflevering zakenvrouw Sylvia Tóth, die zigeunerbloed bezit en dientengevolge de halve wereld afreist. Tóth zocht favoriete tv-fragmenten uit en praat tussendoor over zichzelf (21.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport Een voorbeschouwing op de wedstrijd rond de Johan Cruijff-schaal. De wedstrijd, waarin landskampioen PSV en bekerwinnaar FC Twente om de titel strijden, wordt gespeeld in de Arena. Met de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal wordt het voetbalseizoen officieel geopend (14.00 uur, Nederland 2). In de vooravond-uitzending aandacht voor de WK Atletiek in Canada (16.34 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

De koffer van... Boudewijn de Groot. Kick van der Veer bezoekt Boudewijn de Groot en haalt allerlei voorwerpen uit de theaterkoffer van De Groot. Die voorwerpen zijn dan weer aanleiding voor een gesprek (20.50 uur, Nederland 1).

RADIO ZONDAG

Vroege vogels Onder meer aandacht voor het oude militaire vliegveld Laarbruch, dat is overgenomen door een Nederlandse zakenman die het om wil bouwen tot luchthaven voor passagierstoestellen. In de toekomst moeten er jaarlijks 1,2 miljoen mensen vanaf Laarbruch vertrekken, met alle overlast van dien (8.10 uur, Radio 1).

De andere wereld van zondagmiddag Een portret van de schrijver en dichter Rogi Wieg. Zijn laatste dichtbundel 'Het boek van de beminnelijkheid' eindigt met de cyclus 'Laatste gedichten', waarin hij verslag doet van voorbereidingen voor zelfmoord. Wieg ondernam de afgelopen twee jaar drie zelfmoordpogingen (13.02 uur, 747 AM).

Uit het nieuws Frénk van der Linden spreekt met Harry 'De Neus' Jongen, over zijn werk: het bergen danwel boven halen van stoffelijke overschotten. Hij werd 'beroemd' nadat hij de VN had geassisteerd bij het zoeken naar graven in Kroatië en in 1993 massagraven ontdekte. Hij was het ook die de meisjes An en Eefje, slachtoffers van Dutroux, vond. Herhaling (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden