Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

DOCUMENTAIRE

Mens & lijf Tot voor kort werd bij de bestrijding van kanker uitsluitend gekeken naar de overlevingskansen. Al voelde de patiënt zich tijdens en na de behandeling nog zo rot, hij leefde nog en dat telde. Inmiddels is men daar anders over gaan denken. Behoud van kwaliteit van leven neemt een steeds belangrijkere plaats in (19.30 uur, RTL 5).

PRAATPROGRAMMA'S

Wintertijd Harry de Winter ontvangt Hans Dulfer. Dulfer onderwijst De Winter in de 'jazzologie'. Het gesprek wordt opgeluisterd met veel jazz-fragmenten (21.50 uur, RTL 5).

Michiel! Michiel Gouman onderzoekt de flexibiliteit van de Nederlander. Van te veel en te hard werken raakten we in de jaren tachtig overspannen. In de jaren negentig raken we opgebrand. Goed of niet? (22.55 uur, Nederland 1).

RADIO ZATERDAG

Tema Aandacht voor eetstoornissen bij mannen en voor moeilijkheden die ontstaan door privatiseringen. Volgens studiogast Wim Derksen, hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit, is de privatisering van de NS te snel en te ondoordacht doorgevoerd. Dat is de oorzaak van de huidige problemen (14.02 uur, 747 AM).

Het roze rijk Afgelopen maandag vond in de Orangerie in Den Bosch de Mr.Gay Krant Verkiezing 2001 plaats. Uit de twaalf jonge heren die het afgelopen jaar in het blad poseerden, werd het meest appetijtelijke exemplaar gekozen (18.02 uur, 747 AM).

Smaakmakers Te gast is Lucretia van der Vloot, bij het grote publiek bekend als de vrouw van de doelman in de tv-serie 'All stars'. In het theater viel ze al langer op door producties als 'Tip Top', programma's met Jenny Arean, Leonie Jansen en Astrid Seriese. Komend seizoen is ze met Ellen Pieters te zien en te horen in de theaterproductie 'Klotewijven' (20.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Kruispunt Dominee Carel ter Linden kijkt terug op het kerkelijk huwelijk dat hij gisteren sloot tussen prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst. Ook een reportage over een Nederlandse pelgrimstocht naar het kleine Spaanse bergdorp Garabandal (22.16 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

KonEsiBaka betekent 'Kom gauw terug' en is een driedelige documentaireserie over Surinaamse kinderen met heimwee naar Nederland. Damani is 11 jaar en bijna twee jaar geleden verhuisde hij van het Noord-Hollandse Zwaag naar Paramaribo. Hij mist zijn Nederlandse schoolvriendje Denjal en maakt een filmdagboek voor hem om te laten zien hoe het er in Suriname uitziet (9.50 uur, Nederland 3).

Kaap de Goede Hoop Mensen kennen verschillende soorten angst. Kleine angsten, die af en toe naar boven komen. maar ook grotere, die het leven onmogelijk kunnen maken. Faalangst, watervrees, hoogtevrees: in de documentaire is te zien hoe mensen deze angsten wisten te overwinnen (19.00 uur, Nederland 3).

CULTUUR

De Plantage Hanneke Groenteman sprak in de keuken van hun voormalige dokterswoning in het Belgische Machelen met volksschrijver Gerard Reve en zijn vriend Joop Schafthuizen. In het gesprek praten Reve en Schafthuizen openhartig over hun leven en werk. Reve, die sinds zijn hartoperatie in 1997 in redelijke gezondheid verkeert, onthult dat hij van plan is nog een boek te schrijven. Typograaf, beeldend kunstenaar, kunstverzamelaar en Reve-archivaris Schafthuizen denkt dat er nog een uitgave van de Verzamelde Brieven zal komen, te publiceren door Reve's nieuwe uitgever De Bezige Bij. (17.00 uur, Nederland 3).

Close up 'La Paloma' is de naam van een beroemd danspaleis met een schitterend Jugendstil-interieur, dat al honderd jaar in het hart van Barcelona staat. De documentaire volgt een aantal vaste bezoekers van het danspaleis. Sommigen komen er al meer dan veertig jaar (18.31 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Ook dat nog! Een serie zomerspecials vanaf de camping in Baarn. De onderwerpen zijn een terugblik op in het afgelopen seizoen behandelde problemen. Zoals in Oisterwijk, waar de plantsoenen worden kortgehouden door een kudde schapen. Niet alle bewoners zijn daar even blij mee. De herder is inmiddels bijna failliet door de mkz-crisis, in plaats van dat zijn kudde gras kan kauwen moet hij voer kopen (20.55 uur, Nederland 1).

RADIO ZONDAG

Opium Is Bob Dylan een genie? Verdient hij de Nobelprijs voor de literatuur of voor de vrede? Uitgever Wouter van Oorschot bleef Dylan altijd trouw en las voor 'Opium' de binnenkort te verschijnen biografie 'Down the highway' van Dylan (19.00 uur, Radio 1).

OVT Speciale jubileumuitzending n.a.v. 75 jaar VPRO met onder meer een panelgesprek over de toekomst van de VPRO. Deelnemers: de socioloog Anton Zuijderveld en Arend Jan Heerma van Voss, eindredacteur VPRO Radio (10.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden