Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

In Netwerk een portret van twee potentiële bewoners van een bejaardenhuis voor drugsverslaafden in Rotterdam. Er hoeft alleen nog maar een geschikt pand te worden gevonden voor de circa zeventig gegadigden (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

In Het andere gezicht aandacht voor Mike Redman (20), nu al een gevierd maker van special effects voor films ('Jezus was een Palestijn') en reclame. Zijn brein is zo hyperactief dat hij zelfs in de badkamer altijd een blocnote op de rand van de kuip heeft liggen om aantekeningen te maken. Redman heeft ook een eigen kledinglijn en een eigen platenlabel en is verder dj, producer en rapper (21.00 uur, Ned. 1).

In Zembla de herhaling van 'De Turkse bruid'. Die film is genomimeerd voor een Academy Award en gaat over de ontvoering van Ceylan, een 17-jarige mavo-scholiere, die weigerde te trouwen met een Turkse jongen. Ceylan is vervolgens ontvoerd en trouwde uiteindelijk toch. Ze vraagt nu om vrijlating van haar ontvoerder, omdat ze nu gelukkig is. Ook de ontvoerder - een succesvol aannemer - vindt dat hij vrijgelaten moet worden. ,,De Nederlandse justitie begrijpt de Turkse cultuur niet'' (20.50 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

David Letterman ontvangt in zijn Late Show actrice Julia Roberts en zanger Alice Cooper (22.40 uur, Fox).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van het slot van de elfde etappe in de Tour de France van Le Bourg d'Oisans naar Saint Etienne over 198,5 kilometer (14.50 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

Registratie van het concert van de Afrikaanse zanger/saxofonist Femi Kuti tijdens het North Sea Jazz Festival (23.40 uur, Ned. 3).

RADIO

De EO is deze weken op zoek naar sporen van het verleden in het voormalige Oostblok. Verslaggevers stuitten in Boedapest op de garages van Peter Vohmann, van waaruit honderdduizenden religieuze boeken en tijdschriften zijn verspreid (09.05, Radio 1).

De NPS Bijlage gaat over de verovering van Jeruzalem, vandaag precies 900 jaar geleden, door de christelijke troepen onder leiding van Godfried van Bouillon en de graaf van Orléans. In het programma komt onder meer naar voren dat vooral in de islamitische wereld de impact van deze gebeurtenis enorm is, tot op de dag van vandaag (13.00 uur, Radio 5).

In Lijntjes van Lips is een aantal liedjes te horen waarin de liefde voor de fiets wordt bezongen. Uitvoerenden zijn Kraftwerk, Tol Hansse, De Kopgroep, Fats Domino, Yves Montand en Clouseau (13.45 uur, Radio 5).

In Een leven lang de herhaling van een portret van de Nederlands/Hongaarse professor Férenç Németh, emeritus hoogleraar diergeneeskunde in Utrecht (16.00 uur, Radio 5).

Radio Uit bevat een gesprek met de Vlaamse duizendpoot Wim Vandekeybus. Hij maakte de afgelopen jaren internationaal furore als regisseur, choreograaf, acteur, danser, licht- en decorontwerper, filmer en fotograaf. Afgelopen week beleefde zijn voorstelling 'In spite of wishing and wanting' de Nederlandse première (17.05 uur, Radio 5).

Te gast in Hier en Nu Zomertijd is Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Kunstpaus wordt hij vaak genoemd, met uitgesproken opvattingen over wat kunst is. Hij praat over zijn artistieke voor- en afkeuren en over de commercialisering van musea (20.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden