Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Een weerzien van twee oude maatjes in de eerste aflevering van de Hemelpoort. Kersverse BNN-er Jeroen Pauw blikt met dierenvriend Loretta Schrijver terug op haar leven en televisiecarrière. Het duo presenteerde jarenlang het RTL-nieuws. Schrijver is nu twee keer per week op tv te zien in 'Alle dieren tellen mee'. Pauw gaat op zoek naar gebeurtenissen uit het verleden die Schrijver vergeten en weggestopt heeft, omdat ze niet erg aangenaam waren (21.30 uur, Nederland 2).

SPORT

Rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Deportivo La Coruna-AC Milan in de Champions League. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een voorbeschouwing. Theo Reitsma verzorgt het commentaar en de analyse komt van Ronald Spelbos (20.35 uur, Nederland 2).

In NOS Studio Sport samenvattingen van de andere Champions League-wedstrijden met extra aandacht voor Sturm Graz-Manchester United (22.20 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Menno Buch als De Relatieman, daar zullen veel mensen niet aan moeten denken. Toch treedt de presentator in dertien afleveringen op als koppelaar. Naast het televisieprogramma heeft Buch ook nog een site geopend (www.derelatieman.nl) en ligt er inmiddels een bijbehorend krantje in de kiosk. Behalve singles te koppelen, probeert taboebreker Buch ook stukgelopen relaties te herstellen (22.55 uur, Veronica).

RADIO

In Binnenlandse kwesties aandacht voor de problemen in het onderwijs. De Algemene Onderwijsbond is bang dat de kwaliteit van het onderwijs achteruit gaat nu de zijstromers hun intree hebben gedaan. Dat zijn mensen met een HBO-opleiding die onbevoegd voor de klas staan. Bondsvoorzitter Jacques Tichgelaar verwacht dat er over twee jaar tienduizend extra leraren nodig zijn (11.04 uur, Radio 1).

De Nachtegaalstraat in Enschede verdween in één klap van de landkaart als gevolg van de vuurwerkramp op 13 mei van dit jaar. Voor de documentaire De verdwenen straat hebben de programmamakers de bewoners van deze straat opgezocht. Al pratende proberen ze een beeld te geven van hoe de straat was vóór de ramp. Hierbij komen allerlei persoonlijke verhalen van bewoners naar boven. Hoe was de sociale controle en wat waren de omgangsnormen? De Nachtegaalstraat was volgens hen een echte volksbuurt (13.05 uur, Radio 5).

Is de paniek over gekke koeien en dioxinekippen een terechte bezorgdheid of kunnen we na de maaltijd rustig gaan slapen? In Weldenkende mensen leidt Jan Tromp een gesprek over de veiligheid van ons voedsel. Te gast zijn onder meer S. Louw, woordvoerder van de Nederlandse consumentenbond en europarlementariër D. Corbey. Uit de wetenschappelijke hoek is aanwezig professor F. van Knapen, hoogleraar aan de universiteit van Utrecht in hygiëne van voedingsmiddelen, die een dierlijke oorsprong hebben (16.05 uur, Radio 1).

Kleinkunstenaar Herman van Veen is te gast in Andersdenkenden. Hij praat over zijn benadering van het leven, zijn theatervoorstellingen en zijn plannen op korte termijn. Want ver in de toekomst kijken doet hij niet. ,,Ik heb geleerd zonder verwachtingen te leven. Verwachtingen genereren teleurstellingen. Ik heb langzamerhand geleerd dat je niet een plan kunt maken, want als je een plan maakt ben je bezig met het invullen van het plan dat je hebt gemaakt. Ik ben eenvoudig een vader die zingt.'' (21.05 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden