Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Urbania Jan Bouw is de huismeester van Las Palmas, het Rotterdamse, culturele havengebouw.

Hij woont in een caravan in het gebouw waarin hij een compleet eigen wereld heeft geschapen. Verder: een portret van kunstenares Madeleine Berkhemer die creaties maakt van lapjes stof en elastiekjes. Zij gebruikt haar eigen lichaam als object (19.58 uur, Ned. 3).

Andere Tijden met twee vergeten terroristische aanslagen in Nederland: op 6 februari 1972 ontplofte er springstof op de verdeelstations van de Gasunie in Ommen (Overijssel) en Ravenstein (Noord-Brabant). De aanslagen werden opgeëist door de Palestijnse terreurorganisatie Zwarte September. Verder: de wereld van de schrijver van de Bob Evers-serie, Willy van der Heide, het pseudoniem van W. van den Hout. Van der Hout was 'fout' in de oorlog, maar groeide desondanks uit tot een van de best gelezen schrijvers van jongensboeken. Hij verkocht miljoenen boeken. 'Andere Tijden' schetst het portret van deze talentvolle, maar onberekenbare en drankzuchtige successchrijver (20.30 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Gezondheidsplein met een gesprek over de gevolgen van oorlogen op militairen: ex-militairen ondervinden vaak jaren na dato nog steeds last van hun oorlogservaringen. In de studio een traumapsycholoog van 'Centrum 45', gespecialiseerd in de 'extreme gevallen' (17.30 uur, Ned. 1).

De gids Cornald Maas, Jörgen Raymann en Mieke van der Weij zijn te gast bij Matthijs van Nieuwkerk om te praten over tv uit binnen- en buitenland (23.15 uur, Ned. 3).

Barend & Van Dorp Mies Bouwman, volgens velen dé televisiepersoonlijkheid van vijftig jaar televisie, is te gast bij Henk, Frits en Jan (22.30 uur, RTL4).

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Uefa Cup-wedstrijd Roda JC-Tel Aviv (17.50 uur, Ned. 2).

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Champions League-wedstrijd Lazio Roma-PSV (20.40 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

All stars Roem en rijkdom lonken wanneer de Duitse filmproducent Romek Spandau binnenvalt bij de Swift Boys. Mark, Johnny, Berrie en Peter blijken ideaal voor zijn nieuwste productie. Als Berrie zich eindelijk herinnert van welke films hij de naam Romek Spandau kent en Nadja ook mee blijkt te doen, zijn de jongens niet meer te stoppen (19.00 uur, Ned. 3).

RADIO

De ochtenden In 'Het buitenland' een reportage over Vukovar, de stad in het uiterste oosten van Kroatië die 10 jaar geleden is verwoest door Serviërs. Sinds 1998 is Kroatië er weer de baas, maar de wederopbouw wil niet vlotten. En Kroaten en Serviërs praten alleen met elkaar als het moet (10.00 uur, Radio 1).

MaDiWoDo gaat deze week over de dienders. Vandaag staat het tekort aan agenten centraal. Al jaren wordt geroepen dat er meer op 'blauw' op straat moet komen. Maar hoe erg is het gesteld met het personeelsgebrek bij de politie? Wat is er aan te doen? Aan de discussie nemen deel de kamerleden Rouwvoet (Christen Unie) en Van Heemst (PvdA) en dhr. Den Bakker van het Nederlands Politie Instituut (11.00 uur, 747 AM).

De Avonden In 'Music-Hall', verhalen van Thomas Verbogt, Don Duyns, Paolo van Vliet en A.L. Snijders. Muziek wordt verzorgd door David Kweksilber op klarinet, begeleid door het Music-Hall Orkest, met thema's uit het 3de pianoconcert van Rachmaninov. Verder een gesprek met de cultureel antropoloog Anton Blok over zijn onlangs verschenen bundel 'Honour and Violence'. Blok schreef eerder studies over de maffia en de Limburgse bokkerijders, de legendarische achttiende-eeuwse bandieten (22.02 uur 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden