Speciaal

TELEVISIE KINDEREN

ACTUALITEITEN

In Netwerk een uitgebreid portret van Hitlers telefonist Rochus Misch. De nu 86-jarige Duitser maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uit van de persoonlijke staf van Adolf Hitler. Vijf jaar lang verzorgde hij de telefoonverbindingen voor de Führer. De laatste weken van de oorlog bracht hij door in Berlijn, tien meter onder de grond, in Hitlers bunker. Daar was hij getuige van de laatste dagen van Adolf Hitler en zijn uiteindelijke zelfmoord. Rochus Misch is daarmee de laatste nog levende ooggetuige van de laatste dagen in de Führerbunker (20.30, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Goedemorgen Nederland de Marokkaanse schrijver Hafid Bouazza. Hij praat met Daphne Bunskoek over zijn nieuwe roman 'Paravion', een erotische herdersroman over drie generaties mannen. In de reportage aandacht voor Sofiane Sylve. Na tien jaar dansen bij het Nationaal Ballet is ze nu uitgenodigd door het New York City Ballet. 'Goedemorgen Nederland' volgt Sofiane tijdens haar laatste dagen in Amsterdam. Junior songfestival-winnaar Roel Felius zit ook aan tafel. Hij zal ons land op 15 november vertegenwoordigen in Kopenhagen met het nummer 'Mijn ogen zeggen alles' (06.59 uur, Nederland 1).

Barend & Van Dorp praten vanavond met VPRO-programmamaakster Hanneke Groenteman over haar boek 'Doorzakken bij Jamin'. Cabaretière Brigitte Kaandorp vertelt over haar nieuwste voorstelling 'Lustrum' (22.15 uur, RTL 4).

AMUSEMENT

In Papaul geeft Paul de Leeuw les aan de 13-jarige Thomas Berge, zanger van 'Als jij alles kon overdoen'. En hoe is de gemoedstoestand van Erica Terpstra? (19.02 uur, Nederland 3).

RADIO

In De Ochtenden om 09.00 uur 'Het Interview': een gesprek over het imago van Albert Heijn. Directeur Dick Boer zal toelichten hoe de prijzenoorlog van dit moment het geschonden imago van ''s lands grootste kruidenier die op de kleintjes let' zou kunnen oppoetsen. Om 10.00 uur 'Het Buitenland', met een reportage over de verhalen van twee Antillianen. Wat zijn hun overwegingen om uiteindelijk toch weer terug te keren naar hun eiland? Om 11.00 uur 'Het Onderzoek': NieuwRechts roert de trom. Onder aanvoering van de Rotterdamse politicus Michiel Smit timmert een legertje vrijwilligers aan de weg. En met resultaat. De nieuwbakken partij mag zich graag spiegelen aan de actiepartij de SP, maar dan wel op de rechtervleugel (09.04 uur, Radio 1).

Wijngaardenier Hans Kluyt is te gast in Plein Publiek. Klaas Drupsteen praat met hem over het afgelopen wijnjaar, dat een goed jaar blijkt te zijn voor Nederlandse wijn. Het gaat goed met de Nederlandse wijnbouw: jaarlijks produceren zo'n 110 Nederlandse wijngaarden tussen de 100000 en 200000 flessen Nederlandse wijn (10.02 uur, 747 AM).

De Avonden Na tienen 'Het gesproken uitzicht' van Wiel Kusters, dichter en universitair docent in Maastricht. Daarna een gesprek met Hepzibah K. over haar boek 'Pegasus in gevecht met de draak'. Tegen elf uur een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit New York. En daarna een gesprek met de Griekse schrijver Panos Karnezis over het boek 'Kleine schandalen', verhalen die zich afspelen in een naamloos Grieks dorp waarin de moderne tijd langzaam maar zeker haar intrede doet.

Rond halftwaalf de rubriek 'Audio Archeologie', gevolgd door het tweede deel van een portret van Royal City: akoestische opnamen van zanger/gitarist Aaron Richies (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden