Speciaal

TELEVISIE

SPORT

In Studio Sport beelden van de finale wereldbeker turnen en een herhaling van de documentaire over gouden-medaillewinnaar Pieter van den Hoogenband (14.00 uur, Ned. 2).

In de late uitzending van Studio Sport een samenvatting van de Nederlandse kampioenschappen kunstrijden, de topcompetitiewedstrijd veldrijden in Hoogerheide, de oefenwedstrijd Arnhemse Boys-Arnhem en een impressie van de nieuwjaarsreceptie van PSV (22.30 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

'Uitzonderlijk en soms indrukwekkend'. Zo omschreef een van de kranten de voorstelling Trui van Hans Teeuwen. Een voorstelling vol merkwaardige verhalen, scherpe opmerkingen, absurde liedjes en ratelende betogen (20.05 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

Hoogtepunten uit het Spijkers met Koppen-cabaret van het afgelopen halfjaar. Met onder anderen Mike Boddé, Onno Innemee, Jochem Myjer, Marcel Verreck, Nico van der Knaap, Maaike Martens, Ellen Pieters, Jan Jaap van der Wal, Dolf Jansen en Carrie (12.04 uur, Radio 2).

Te gast in Weekendcafé is Bart de Graaff, straatvechter van BNN. Verder aandacht voor de nieuwe woorden in het Nederlands taalgebruik en verloren kunstobjecten in de Zwolse grachten (16.00 uur, Radio 2).

In Kruispunt Radio praten deken H. Antonissen van Enschede en pastor J. Berkhout van Volendam over de pastorale zorg na een ramp, tijdens een wandeling door Volendam (18.33 uur, Radio 1).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Ooit leefde de familie van Charles (16) in de bossen van Kenia. Het nomadengezin had duizenden koeien, geiten en schapen en trok van de ene naar de andere plaats. Droogte en onophoudelijk geweld tussen de rivaliserende stammen hebben aan dat geluk een einde gemaakt. Samen met leeftijdsgenootjes probeert Charles anderen te overtuigen van het belang dat zijn cultuur en het leven dat daarbij hoort in stand worden gehouden. Veel van Charles' leeftijdsgenootjes gaan na school naar de grote stad omdat daar meer werk is. Charles doet dat niet. Een documentaire in Netwerk (20.15 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

Kruispunt komt in de dagen van het drama in Volendam met het dagboek van pastor Jan Berkhout die dit weekeinde zes begrafenissen moet begeleiden. Vanaf nieuwjaarsdag wordt de pastor van Volendam gevolgd bij het bezoek aan de verschillende ziekenhuizen. Tijdens zijn rondgang langs de families die getroffen zijn, zijn voorbereidingen voor het weekend van de begrafenissen, gedurende zijn bijdragen aan het crisisteam van de gemeente en bij zijn optreden in de verschillende media (22.07 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Twee topeconomen over de keerzijde van het succes van Gerrit Zalm in Buitenhof. Prof.dr. Sweder van Wijnbergen en prof.dr. Flip de Kam debatteren over de houdbaarheid van de Zalmnorm in een tijd van grote meevallers (12.07 uur, Ned. 3).

SPORT

In Studio Sport beelden van de finale wereldbeker ritmische sportgymnastiek, de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Zeddam, het marathonschaatsen in Heerenveen en een samenvatting van de NBA-basketbalwedstrijd Seattle-Philadelphia. Ook een herhaling van de documentaire over Piet Kleine (12.10 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Op zijn 29ste maakte de Amerikaan Brad Mehldau een indrukwekkend entree in de jazzwereld. In de documentaire Jazz Collection wordt Mehldau gevolgd tijdens een tournee met zijn nu al legendarische jazztrio. Hij zwerft door de straten van de steden waar hij speelt en geeft inzicht in de emotionele en fysieke ervaringen bij het musiceren (11.00 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

Vroege Vogels besteedt aandacht aan Laarbruch, een oud militair vliegveld net over de grens, dat wordt omgebouwd tot burgerluchthaven. Zo'n 50000 vliegtuigen zullen per jaar laag over het Nationaal Park Maasduinen vliegen. Verder aandacht voor de 'Pestvogelinvasie'. Zo'n duizend van deze bijzondere Scandinavische vogels zijn de afgelopen week ons land binnengevallen (08.10 uur, Radio 1).

Gast in Weekendcafé is Henk van Os, kunstpaus en de man achter de reliekententoonstelling 'De weg naar de hemel'. Verder aandacht voor millenniumbaby's (16.00 uur, Radio 2).

Cabaretier Eric van Sauers is te gast in Volgspot. Aanleiding voor het gesprek met Sauers is de voorstelling '... een fijn warm mens', die afgelopen vrijdag in première ging (00.02 uur, Radio 1 en 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden