Speciaal

TELEVISIE

NOS Actueel maakt er vanavond wegens de moord op Pim Fortuyn een sobere verkiezingsuitzending van. Zo worden niet-informatieve bijdragen, op wat flitsen van de finale van de Champions League na, geschrapt. De gezamenlijke uitzending van 2Vandaag, Netwerk en Nova vanuit het gebouw van de Tweede Kamer begint ook twintig minuten later dan eerst de bedoeling was. De centrale presentatie is in handen van Maartje van Weegen. Henny Stoel neemt de presentatie van de uitslagen voor haar rekening. Ferry Mingelen zal de uitslagen nader toelichten en duiden. Op gezette tijden geven Johan Stekelenburg, burgemeester van Tilburg, en professor A.C. Zijderveld hun kijk op de uitslagen. Om 21.00 uur en 21.45 uur worden prognoses gegeven van de einduitslag. Elders in het kamergebouw ondervraagt Henk van Hoorn oud-politici, zoals Norbert Schmelzer (CDA) en Thijs Wöltgens (PvdA). Pieter Jan Hagens praat met prof.dr. Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Sacha de Boer interviewt vertegenwoordigers uit het zogenaamde maatschappelijk middenveld over hun wensen voor het nieuwe kabinet. Verslagen zijn er ook vanuit de hoofdkwartieren van de partijen. Rond middernacht is er een slotgesprek met de lijsttrekkers van de grootste partijen onder leiding van Paul Witteman (van 20.50 uur tot 01.00 uur, Ned 3).

RTL Verkiezingsavond 2002 Van soberheid is op RTL4 niets te merken. De verkiezingsuitzending vanuit het Kurhaus in Scheveningen wordt opgevrolijkt met cabaret en muziek. De centrale presentatie is in handen van Rick Nieman. Suzanne Bosman neemt de prognoses, de tussenstanden en de uitslagen voor haar rekening en de politieke commentaren zijn van Frits Wester. De muziek is van De Dijk en de politieke conference van Marcel Verreck. Vanuit de grote partijcentra doen verslaggevers rechtstreeks verslag. Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder praten onder anderen met oud-politici als Hans Wiegel (VVD), Ed van Thijn (PvdA) en Hans van den Broek (CDA) (20.30 tot 00.30 uur, RTL4).

SBS 6 Naast de reguliere nieuwsuitzending van 19.00 uur elk uur een extra bulletin met daarin de laatste stand van zaken rondom de verkiezingen. Nieuwsploegen staan klaar om de eerste commentaren van de politieke kopstukken live uit te zenden.

Radio 1 In 'De Ochtenden' (9.00 uur) elk uur verslag vanuit een stemlokaal in Rotterdam. Bovendien doet de 'Verkiezingsbus' verschillende locaties aan. Interview ook met Jeltje van Nieuwenhoven, nummer twee op de PvdA-kandidatenlijst en voorzitter van de Tweede Kamer. 'sAvonds zijn de uitslagen te volgen via deze zender. De presentatie is in handen van Rob Trip. Bert van Slooten duidt de uitslagen (van 20.04 uur tot 01.00 uur).

SPORT

Sportjournaal Voorbeschouwing op de Champions League-finale tussen Bayer Leverkusen en Real Madrid (18.39 uur, Nederland 2).

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de finale vanuit het Hampden Park in Glasgow, Schotland. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur. De wedstrijd zelf om 20.40 uur. Vanaf 22.40 uur de nabeschouwing. Presentatie Mart Smeets. Analyse van Johan Cruijff. Commentaar van Theo Reitsma (Nederland 2).

NOS Studio Sport, Na Elven Aandacht voor het Masters tennistoernooi in Hamburg. En een interview met Ruud van Nistelrooij, speler bij Manchester United, vanwege het einde van het Engelse voetbalseizoen.

AMUSEMENT

RTL Boulevard Onderwerpen: de cola-oorlog tussen Coca-Cola en Pepsi; Coca-Cola brengt een nieuw drankje op de markt: va nille-coke; Pepsi wil niet achterblijven. Een reportage over John Grisham; er wordt weer een boek van hem verfilmd met in de hoofdrollen Gene Hackman en Dustin Hoffman. Ook een reportage over 'cold cases' die heropend worden dankzij DNA-technieken (18.30 uur, RTL 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden