Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

Het algemeen belang Programmamaker Frans Bromet op zoek naar de beweegredenen van belanghebbenden bij veranderingen in een straat, wijk of dorp. Deze keer speelt de strijd zich af rondom de voorgenomen plaatsing van een gsm-mast in JipsingBoertange (21.30 uur, Ned. 3).

Import: I love Pinochet Tweede aflevering van vierdelige portrettenserie over staatslieden uit de recente geschiedenis. In deze Franse documentaire staat de vraag centraal wat voor sociale en politieke erfenis de Chileense dictator Pinochet aan zijn burgers heeft achtergelaten (23.50 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van; Dorp De Belgische oud-minister van binnenlandse zaken Louis Tobback maakt als juryvoorzitter van de Ako-Literatuurprijs 2002 bekend welk boek heeft gewonnen. De winnende schrijver schuift aan de gastentafel aan. De genomineerde boeken zijn: 'Sterven als een polemist' (L. Hanssen), 'De Kameleon' (P. Claes), 'Zonder genade' (R. Dorrestein) 'De Hydrograaf' (A. Schröder) en 'Ingenieurs van de ziel' (F. Westerman) (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor honkbal: de derde wedstrijd tussen de San Francisco Giants en Anaheim Angels en voor handbal: Nederland-Wit-Rusland (18.44 uur, Nederland 2, en 22.13 uur, Nederland 3).

Studio Sport rechtstreeks verslag van de Champions League-wedstrijd Dynamo Kiev-Feyenoord (20.40 uur, Nederland 2). De voorbeschouwing begint om 20.25 uur. De analyse is van Johan Cruyff. Samenvattingen van de overige gespeelde wedsstrijden vanaf 22.40 uur.

AMUSEMENT

Man bijt hond volgt Harmina Norder, een levensliedzangeres die erg met de vier jaar geleden overleden Mary Servaes (Zangeres zonder Naam) wordt vergeleken. Zij treedt regelmatig zelf op als Zangeres zonder Naam voor bejaarden en geestelijk gehandicapten. In het 'Man bijt hond'-journaal aandacht voor de Venlose kunstenaar Theo Selen, die een cursus naakttekenen geeft in Maasbree. Maar hij heeft een probleem: een chronisch tekort aan naaktmodellen. In 'Hond aan tafel' een gesprek met een echtpaar in Kortenhoef over het vakkundig frituren van kroketten en het houden van konijnen (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met Gea Karssemeijer van het Noorderdierenpark in Emmen over de Humboldtpinguïns die zij daar de afgelopen twee jaar heeft verzorgd. In het wild leven Humboldtpinguïns langs de kust van Chili en Peru (10.00 uur, 747 AM).

747 AM documentaire staat in het teken van de domineeskinderen. Nathan Plas praat met drie kinderen uit een modern domineesgezin, de familie Dijkema uit Hengelo. Dominee Dijkema was in de jaren zeventig een nieuw soort gereformeerd predikant. Hij had een baard en na de kerkdienst trok hij er op uit om met zijn gezin gezellige dingen te doen. In de jaren zeventig en tachtig waren hij en zijn vrouw onder meer actief voor het IKV. Hoe kijken de drie -inmiddels volwassen- kinderen terug op hun jeugd? Wat hebben ze uit hun opvoeding 'meegenomen' en waarvan hebben ze afstand gedaan? En wat betekent dat voor de huidige familieverhoudingen? (16.02 uur, 747 AM).

De avonden Na tienen Het Gesproken Uitzicht van Joke van Leeuwen, schrijfster te Maastricht. Daarna een gesprek met Naima Azough, Tweede-Kamerlid voor GroenLinks, over de rol van de islam in multicultureel Nederland. Tegen elf uur een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit Brussel. Vervolgens een gesprek met J.P. Guépin die een bundel samenstelde met gedichten over gelukkige liefde. 'Zoete Epigrammen' is het laatste deel in de trilogie Klassieke liefdespoëzie. Tot slot een portret van Sodastream middels sessie-opnamen (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden