Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

2 Vandaag heeft een reportage uit Kosovo. Hoe zien Serviërs en Albanezen de toekomst en wat verwachten zij van de besprekingen in Rambouillet? Met beelden van trainingen van UCK-soldaten, die zich ondanks de besprekingen volop aan het voorbereiden zijn op nieuwe gevechten. Ook de uitslag van een in opdracht van de rubriek gehouden enquête naar de uitspraak van rabbijn Evers, dat het parlementair onderzoek naar de Bijlmerramp antisemitische gevoelens uitlokt (18.15 uur, Ned. 2).

In RTL Live een gesprek met de twaalfjarige Marina van Maanen, lid van de World Press Kinderjury, die vandaag haar favoriete foto bekendmaakt. Ook directeur Arpad Gerecsey van de stichting World Press Photo is aanwezig (17.05 uur, RTL 4).

In Netwerk aandacht voor de inwoners van Mellery. Dit Vlaamse dorp ligt aan een vuilstortplaats, waar Nederland massaal giftig afval heeft gedumpt. Een derde van de bewoners kampt met gezondheidsklachten (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd vertelt Angela Groothuizen over haar rol in de musical 'Bloodbrothers' en zingt ze het nummer 'Geleende tijd' (10.00 uur, RTL 4).

Journalisten die zich excuseren, filmmakers die rekenschap afleggen. Het komt zelden voor op televisie. In Het Blauwe Licht spreekt Anil Ramdas erover met Maria Henneman, eindredacteur van 'Netwerk', Chris Keulemans, de onlangs vertrokken directeur van De Balie, en publicist Stephan Sanders (20.00 uur, Ned. 3).

In Tussen hemel en aarde is oud-vakbondsleider Herman Bode te gast. Hij werd in 1980 bekend met zijn uitspraak 'Willen we naar de Dam, dan gáán we naar de Dam', daartoe aangezet door stakende werknemers. Negentien jaar later keert hij terug naar die plek in Amsterdam. Ook ontmoet hij de oud-secretaris-generaal van de Nederlandse Kerkprovincie, Hans van Munster. Bode ziet hem als een bondgenoot in de strijd tegen de armoede (23.27 uur, Ned. 1).

S P O R T

In Studio Sport beelden van Vitesse-NAC, het volleybalduel tussen de vrouwen van Weert en het Italiaanse Emilia en van het tennistoernooi in Rotterdam. Te gast in de studio zijn hockeyer Jacques Brinkman en oud-atlete Nellie Cooman (20.30 uur, Ned. 2). In het late Sportjournaal samenvattingen van Heerenveen-Ajax, RKC-Fortuna Sittard, NEC-Willem II en Vitesse-NAC (22.16 uur, Ned. 3). In Studio NOS ook nog beelden van het Italiaanse bekerduel tussen Inter Milan en Parma (23.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

C land gaat over 'de schoonheid van parkeren'. Menig architect ziet z'n fraaie ontwerpen ontsierd worden door kleurig, weinig appetijtelijk blik dat toch ergens moet blijven. Slimme planners houden daar maar gewoon rekening mee. Geen bouwplan zonder de onvermijdelijke vraag: wat doen we met het parkeren? Onder de grond, in de voortuin of toch maar een verantwoorde garage? (20.30 uur, Ned. 3).

Lola da Musica toog naar het Belgische Kapellen om de voorbereidingen van de nieuwe tour van de groep K's Choice te filmen en met Gert en Sarah Bettens te praten over hun roots, hun wederzijdse verbondenheid en hun toekomst. Verder een ononderbroken registratie van het concert dat K's Choice op 11 januari in Rotterdam gaf (23.20 uur, Ned. 3).

RADIO

Minister Van Aartsen van buitenlandse zaken vertelt in 1 op 1 onder welke voorwaarden Nederland troepen zal leveren aan een vredesmacht voor Kosovo (09.04 uur, Radio 1).

De Parlementaire Enquête Bijlmerramp is vanaf vandaag ook rechtstreeks te volgen op de middengolfzender van Radio 1 (AM 747). De uitzendingen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

In Andersdenkenden praten de benedictijner abt Ad Lenglet en zangeres Loeki Knol over hun religieuze opvoeding en in hoeverre die nu nog hun handelen bepaalt (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden