Speciaal

TELEVISIE

MiddagEditie praat met schrijver Wolf Erlbruch over de kinderboekenweek (13.05 uur, Ned. 3).

2Vandaag heeft een bijdrage over westerse jongeren die spoorloos verdwenen zijn in het noorden van India, vlakbij het Himalaya-gebergte. De ouders van een Nederlandse jongen geven de zoektocht niet op. Vandaag ontmoeten ze in New Delhi andere ouders van vermiste jongeren (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk aandacht voor de beslissende fase in de Ceteco-affaire. Vandaag moeten de verantwoordelijke bestuurders tekst en uitleg geven. Ook een reportage over het Limburgse dorp IJsselstein, waar de mestplannen van minister Brinkhorst hard aankomen (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Ongehoord gaat over een implantaat waarmee geluidsgolven rechtstreeks naar de hersenen gezonden kunnen worden. Sommige doven kunnen daardoor horen, maar lang niet alle doven zijn er gelukkig mee. Peter, Nita en hun vijfjarige dcohter Heather zijn alle drie doof. De ouders vinden dat doofheid deel uitmaakt van hun persoonlijkheid en wijzen het implantaat daarom af als hulpmiddel. Heather wil er echter wel een. Dat leidt binnen het gezin tot grote opschudding (22.38 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd vertelt relatietherapeute Else-Marie van de Eerenbeemt hoe je een contactadvertentie moet opstellen om de juiste partner te vinden (10.00 uur, RTL 4).

Bloed, zweet en tranen vinden gretig aftrek op de Nederlandse televisie. In Het blauwe licht ontvangen Anil Ramdas en Stephan Sanders hockeycoach Tom van 't Hek en antropologe Gloria Wekker. Een gesprek over de sporter, de sport, de pose en de camera (19.56 uur, Ned. 3).

Barend & Van Dorp krijgen showpresentator Henny Huisman op bezoek (23.00 uur, RTL 4).

S P O R T

Studio Sport volgt rechtstreeks de rijdrit voor mannen tijdens de WK wielrennen in Italië (13.55 uur, Ned. 2).

In beide edities van het Sportjournaal aandacht voor de voorbereidingen van Oranje en het Braziliaans elftal op de vriendschappelijke interland van zaterdag (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

In de avonduitzending van Studio Sport gesprekken met bondscoach Frank Rijkaard en de wereldkampioenen zijspancross Daniël en Marcel Willemsen (20.30 uur, Ned. 2).

RADIO

In Rechtenkwesties vertelt de Amsterdamse rechtshistoricus Sjoerd Faber over de juridische geschiedenis van de huwelijksontbinding. Verder een bijdrage over advocaten die willen dat de rechter het begrip 'shockschade' erkent. Meestal gaat het om mensen die hun dierbaren zien verongelukken en daardoor blijvend psychisch letsel oplopen. Tot op heden kunnen deze slachtoffers hoogstens wat smartengeld eisen, maar geen schadevergoeding. Letselschade-advocaat René de Groot vindt dat dat anders moet (14.00 uur, Radio 1).

In Cultuur en Media een gesprek met historica en publiciste Ileen Montijn, auteur van 'Over de tijd'. Zij schreef haar essay in het kader van de Wetenschaps- en Techniekweek (9-17 oktober) over 'tijdelijke' zaken als geheugen, veroudering, liefde en relativiteitstheorie. Te gast is ook de schrijver/componist Elmer Schönberger, die het toneelstuk 'Kwartetten' schreef voor Toneelgroep Amsterdam. Ten slotte een reportage over de Nederlandse Dansdagen in Maastricht (15.00 uur, Radio 1).

De stelling in Weldenkende mensen is 'Wil Nederland bij de top van de wereld horen met een metropoolvisie en grote mainports, of willen we een prettige provincie binnen Europa blijven?' Aan de discussie onder leiding van Felix Rottenberg nemen deel: prof. D. Frieling, hoogleraar stedenbouw, D. Sijmons, landschapsarchitect, P. van Geel, CDA-gedeputeerde in Brabant, en P. Noordanus, wethouder in Den Haag (16.00 uur, Radio 1).

In De Avonden onder meer een gesprek met Caspar Wintermans, die een biografie schreef van de dichter Alfred Douglas, die bekend werd als 'Bosie', de vriend van Oscar Wilde. Douglas ging ten onrechte de geschiedenis in als het verwend rijkeluiszoontje dat Wilde te gronde richtte. Verder tegen halftwaalf eigen opnamen van en een gesprek met de Amerikaanse zanger/gitarist Loudon Wainwright III, die lopende zaken in zijn vaderland bezingt (23.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden