SPECIAAL

TELEVISIE

A C T U A L I T E I T E N

2Vandaag heeft ondermeer een bijdrage over de jonge leeftijd van zedendelinquenten. Bij de behandeling van een recente rechtszaak is gebleken dat een 14-jarige jongen maar liefst acht keer jongeren seksueel heeft misbruikt. De jongen loopt vrij rond en dat maakt de slachtoffers en ouders boos en ongerust (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk staat stil bij de memoires van voormalig procureur-generaal Gonsalves. Het gesprek met hem gaat ondermeer over Nieuw-Guinea, drugssmokkel en een gemiste politieke carrière (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

In het reportageprogramma Oog in oog bijdragen over vrouwen met anorexia nervosa en over de onvermijdelijke problemen bij de kaartverkoop voor het EK voetbal 2000, dat in België en Nederland wordt gehouden (22.45 uur, Net 5).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Actrice Esmee de la Bretonière komt in Koffietijd iets vertellen over haar rol in de speelfilm 'The Delivery', die vandaag in première gaat. Ook een gesprek over pijnloos bevallen. Omdat Hans van Willigenburg voor het programma in Amerika verblijft, neemt Chiel van Praag zijn plaats naast Mireille Bekooij tijdelijk in (10.00 uur, RTL 4).

Rondom Tien heeft als thema de gekte op de huizenmarkt. Nederlanders zijn massaal in de greep van de jacht op een eigen woning. De huizenbezitters worden alsmaar vermogender, terwijl huurders en starters op de woningmarkt steeds verder achterblijven. Gedupeerden, makelaars, hypotheekverstrekkers en staatssecretaris Remkes van volkshuisvesting doen hun zegje (22.00 uur, Ned. 1).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Uefa Cup-wedstrijden Roda JC-Shaktor Donetsk (18.20 uur, Ned. 3) en Ajax-Dukla Banska (20.25 uur, Ned. 3). In Studio NOS wordt het duel Beira Mar-Vitesse ruim samengevat. In dat programma ook beelden van de basketbalwedstrijd Den Bosch-Amsterdam (23.00 uur, Ned. 2).

R E A L L I F E

Het is bijna zover. De negen deelnemers aan het omstreden project Big Brother worden aan de kijkers voorgesteld door Rolf Wouters en Daphne Deckers. De camera's, die hen de komende 100 dagen constant zullen bespieden, hebben de afgelopen weken al volop gedraaid om het dagelijkse leven en de motivatie van Karin, Tara, Martin, Maurice, Ruud, Bianca, Bart, Sabine en Willem in beeld te brengen (22.20 uur, Veronica).

RADIO

Dichter/schrijver Willem Jan Otten is te gast in De EO op 1. Hij kreeg onlangs de Constantijn Huygens Prijs en zaterdag gaat zijn toneelstuk 'Van oude mensen en dingen die voorbij gaan' in première. Verderop in het programma aandacht voor de laatste officiële herdenking van de Slag om Arnhem, voor de toekomst van het onderwijs en voor de hofhouding van Beatrix (09.04 uur, Radio 1).

In het Debat op 5 staan twee vragen centraal: 'Gaat het bedrijfsleven aan management ten onder?' en 'Leidt privatisering tot bureaucratisering?' Te gast zijn onder anderen KPN-directeur mr. Paul Verburgt en econoom Alfred Kleinknecht (12.00 uur, Radio 5).

Sjaak Bral schuift bij Frits Spits aan de Tafel voor Twee. De cabaretier gaat met een nieuwe theatervoorstelling het land in, getiteld 'Dat had je vroeger niet'. Van Bral verscheen eerder 'Ut Groen Geile Boekie' over spelling in het Haags (12.02 uur, Radio 2).

In de NPS-Bijlage een documentaire van Mary de Keijzer over drie vrouwen die hun moeder verloren toen ze nog jong waren. Acht, negen en vijftien jaar waren ze. Twee zijn nu 47, de derde is 23 jaar. Dat de dood van hun moeder hun verdere leven zo zou bepalen had niemand verwacht (13.05 uur, Radio 5).

In Een leven lang de herhaling van een portret van prof. dr. Tine Halkes, feministisch theologe en emeritus hoogleraar theologie in Nijmegen (16.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden