Speciaal

Televisie

In MiddagEditie het verhaal van Jan Boerland. Twaalf jaar geleden werd de vrouw van deze ex-diplomaat vermoord door inbrekers op Jamaica, waar Boerland werkte. Hij hield twee weken lang een hongerstaking, omdat hij van het ministerie van buitenlandse zaken geen inzage krijgt in de politiedossiers (12.05 uur, Ned. 3).

2 Vandaag heeft een reportage over het reclasseringsproject Doel, waarbij criminelen een half jaar op een boerderij werken. Ze hebben al die tijd geen contact met de buitenwereld. Ook een gesprek met minister-president R"mer van de Nederlandse Antillen (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk een reconstructie van de tijd van 'Dokter Zjivago', de wereldberoemde roman van Boris Pasternak. Door de anti-communistische strekking was het eind jaren '50 in geen enkele Russische boekhandel te koop. Dankzij een Nederlandse uitgeverij kwam het wel illegaal in omloop. Mede daardoor kon Pasternak de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst nemen (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Jos op 1 is Cees Grimbergen, met ingang van vanavond de nieuwe presentator van Rondom Tien, te gast. Verder aandacht voor de problemen van stomapatiënten (16.05 uur, Ned. 1).

A M U S E M E N T

Laat de Leeuw verleent voortaan wekelijks asiel aan 'Groentevrouw' Marjan Luif, die niet langer op Radio 1 te beluisteren valt. Ze voorziet het leed in haar buurt en de rest van de wereld van commentaar (23.10 uur, Ned. 3).

J E U G D

Het Jeugdjournaal begint met een themaweek over Kenia. In het eerste deel het leven in een sloppenwijk (18.30 uur, Ned. 3).

Radio

In Dingen die gebeuren een nieuwjaarsgesprek met FNV-voorzitter Lodewijk de Waal over de invoering van de flexwet, de loonontwikkeling en de geldproblemen bij FNV-bondgenoten (09.00 uur, Radio 1).

In Kleur bekennen ontmoet Martin Simek de dichter Adriaan Morriën (16.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden