Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Het RTL 4 lijsttrekkersdebat RTL Nieuws brengt rechtstreeks het eerste lijsttrekkersdebat, tussen de vier 'grootste' partijen. Onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester nemen Wouter Bos (PvdA), Jan Peter Balkenende (CDA), Jan Marijnissen (SP) en Gerrit Zalm (VVD) plaats aan tafel. De peilingen van dit moment hebben de keuze bepaald voor deze vier (21.30 uur, RTL4).

DOCUMENTAIRE

12 steden, 13 ongelukken Vanaf 1 januari 2003 is het voor vrachtwagens verplicht een dode-hoekspiegel te hebben. De Vara zendt in dit kader de aflevering 'Weesp: De dode hoek' uit, een dramaserie gebaseerd op waargebeurde ongelukken (19.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Krachtstroom Harry de Winter en Herman Heinsbroek ('Mijn ruzie met Bomhoff had níets met macho-gedrag te maken') nemen plaats in de zetels om te praten over rijkdom, jaloezie, de problemen bij de LPF en het erotiserende effect van geld (23.50 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks de EK schaatsen allround in Heerenveen. Titelverdediger Jochem Uytdehaage zal dankzij zijn teleurstellende optreden op het Nederlandse kampioenschap niet van de partij zijn in Thialf. De Duitse titelverdedigster Anni Friesinger zal wel aanwezig zijn om haar gouden plek te verdedigen. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit: Gianni Romme, Mark Tuitert, Rintje Ritsma, Ralf van der Rijst, Renate Groenewold, Annamarie Thomas, Barbara de Loor en Marja Vis. Vandaag staan de 500 meter voor de mannen en de vrouwen op het programma en de 5 kilometer voor de mannen (15.50 uur, Nederland 2).

Totally Board Van 3 tot en met 5 januari 2003 vindt in de Amsterdam Arena voor de eerste maal in Nederland het extreme boardsport evenement 'Totally Board' plaats. Een verslag van deze happening, waarbij ook Nederlands snowboardtalent de kans krijgt om de krachten te meten met de wereldtop. Ze moeten een lange schans afdalen om een jump te maken eindigend in diverse ingewikkelde spins, grabs en twists (18.00 uur, V8).

AMUSEMENT

De Tijd Van Ons Leven Nostalgische panelquiz, waarin bekende Nederlanders getest worden op hun kennis van de jaren '70, '80 en '90. Harmen Siezen verzorgt de presentatie. Een kamerdebat waarbij SP-leider Jan Marijnissen de kamervoorzitter maant om 'effe te dimmen', Jan Lenferink die ondanks goede bedoelingen en taart een kaakslag mocht ontvangen van de Hell's angels, de catchy tune van Swiebertje, een schaatser die de laatste ronde aanziet voor overwinningsronde en het afstotelijke doch veel geimiteerde gebit van Theo en Thea. Gaat er bij u ook een belletje rinkelen? (21.30 uur, Nederland 1)

Praatjesmakers Kinderen houden de volwassen kijker een spiegel voor door hun verrassende en relativerende kijk op de wereld. De presentatie is weer in handen van Jochem van Gelder. Vanavond een mengeling van nieuw materiaal en hoogtepunten uit het vorig seizoen. En vooraanstaande politici in de rubriek 'de candid', de verborgen camera. Met vandaag Femke Halsema (21.00 uur, Nederland 1).

Man beet hond blikt terug op het afgelopen seizoen. Winny de Jong en Cor Eberhard werden op 1 oktober uit de LPF-fractie gezet. De gemoederen liepen daarbij hoog op. In de chaos bleken twee slachtoffers te zijn gevallen. Fotograaf Serge Ligtenberg en z'n camera. Ze werden geveld door een kaakslag van het oververhitte LPF-kamerlid Alblas (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De Ochtenden Arend Jan Heerma van Voss spreekt drie uur lang, een waar marathoninterview, met oud-premier Wim Kok (9.00 uur, Radio 1).

Familie Holland probeert te lijken op de hoorspelen uit het verleden, maar doet het meest denken aan een aflevering van een moderne soap. De intieme sfeer en de absurde situaties maken de Familie Holland -vader, moeder, dochter, zoon en hond- herkenbaar en levensecht. (16.00 uur, 747AM)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden