Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Met een reportage over het falen van het integratiebeleid in Nederland. Esat Karakaya kwam in 1964 naar Nederland om binnen een paar jaar rijk te worden. Hij zou nooit meer teruggaan naar Turkije. Vandaag, bijna veertig jaar later, staat hij model voor een grote groep allochtonen: werkloos en met een gebrekkige kennis van de Nederlandse taal.

(20.30 uur, Nederland 1).

Factor Ouders van zwaar gehandicapte kinderen kiezen er steeds vaker voor om hun kind naar een gewone school te sturen. Waarom? En wat voor gevolgen heeft het voor een gewone klas als daar een zwaar autistisch kind bij komt? (23.25 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Andere tijden Kort voor de Amerikaanse première van de nieuwe James Bond-film het verhaal over de acteur die één keer James Bond mocht spelen, als opvolger van de legendarische Sean Connery, en daarna bedankt werd voor de moeite: George Lazenby. Eigenlijk was hij helemaal geen acteur maar een autoverkoper met een zwaar Australisch accent (20.30 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland Te gast is Antoinette Hertzenberg, presentatrice van 'Opgelicht'. Zij komt onder meer praten over de uitspraak van de Raad voor de journalistiek over de uitzending over het bedrog van Tara Singh Varma. Verder: het PvdA-kamerlid Peter van Heemst bezoekt de wedstrijd PSV-Feyenoord (07.00 uur, Nederland 1).

Het elfde uur In deze driehonderdste aflevering zijn te gast Jan Marijnissen, lijsttrekker van de SP, en psychiater Andries van Dantzig, die de kindermishandeling op een geheel andere manier wil bestrijden (21.45 uur, Nederland 3).

Barend & Van; Dorp Te gast zijn Jan Peter Balkenende, demissionair premier, en Mimount Bousakla, Belgisch politica. Het gespreksonderwerp is integratie (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor de nieuwe chef de mission van de Olympische Winterspelen 2006: Eddy Verheyen (18.44 uur, Nederland 2).

CULTUUR

R.A.M Gasten zijn de Belgische schrijver, dichter en performer Tom Lanoye en cabaretier Theo Maassen. En een interview met de controversiële Amerikaanse documentairemaker Micheal Moore (23.15 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond Bij het bedrijf Stadelmaier in Nijmegen worden met de hand kleren gemaakt voor diverse religieuze functies, zoals kardinaal. Ook het sinterklaaspak wordt bij dit bedrijf gemaakt (19.00 uur, Nederland 1).

Nationale Nieuwsquiz Frank de Grave (oud-minister van defensie) en Frits Wester (journalist, 'RTL-Nieuws') strijden tegen Annemarie Jorritsma (oud-minister van economische zaken) en Job Frieszo (journalist 'NOS-Journaal') (21.02 uur, Nederland 1).

RADIO

De ochtenden In 'Het gesprek' D66-lijsttrekker Thom de Graaf. Hoe wil D66 zich bij de komende kamerverkiezingen gaan profileren? Waarom stappen teleurgestelde PvdA'ers naar de VVD en niet naar D66?

(09.00 uur, Radio 1).

In 'Het buitenland' een gesprek met onderzoeksjournaliste Eveline Lubbers, die een boek schreef over multinationals. Verder een interview met de Midden-Oosten correspondent van onder andere het 'NOS-Journaal', Joris Luyendijk. Na 4 jaar keert hij terug naar Nederland (10.02 uur).

In 'Het onderzoek' aandacht voor de grilligheid van de zwaartekracht (11.02 uur).

De avonden In 'Music Hall' verhalen van Thomas Verbogt, Hans Aarsman en Peer Wittenbols. Kaz Lux zingt liedjes van de legendarische countryzanger George Jones. En antwoord op de vraag: wat was de allergrootste Afrikaanse hit aller tijden? (22.02 uur, 747AM).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden