Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

SPORT

In Studio Sport rechtstreekse beelden van de Grand Prix-finale atletiek in München en van de etappe Salamanca-Leon in de Ronde van Spanje. Ook samenvattingen van de US Open en de handbalwedstrijd Sittardia-E & O (14.35 uur, Ned. 2). 's Avonds beelden van Heerenveen-Willem II, FC Twente-Vitesse, Fortuna Sittard-RKC en MVV-Cambuur (22.45 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

Spijkers met koppen zet stoelen klaar voor onder anderen CDA-kamerlid Camiel Eurlings, radiopionier Willem de Ridder, zanger van het levenslied Jacques Herb en Marokkaanse jongeren die op het toneel zichzelf spelen (12.04 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

In Netwerk een reportage over de Amsterdamse Vrolikstraat, waar na de gewelddadige dood van een meisje door de bewoners met succes is gewerkt aan het herstel van de leefbaarheid (20.16 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Lopende Zaken aandacht voor een kostbare imagocampagne om het personeelstekort in de gezondheidszorg op te lossen (21.35 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Deze zondag en volgende week neemt Buitenhof afscheid van twee politici die de laatste decennia een prominente rol hebben vervuld. Hans van den Broek (CDA) vertrekt als eurocommissaris en sluit daarmee een zeer lange periode af als politicus 'in buitenlandse dienst'. In de drie kabinetten-Lubbers was hij minister van buitenlandse zaken en sinds 1994 maakt hij deel uit van de Europese Commisssie. Volgende week is Frits Bolkestein (VVD), die juist naar Europa vertrekt, te gast (12.05 uur, Ned. 3).

De ene weekendbijlage na de andere verschijnt. Na eerder Het Parool en de NRC bieden nu ook de Volkskrant en het Algemeen Dagblad kleurenmagazines aan. In De Plantage een discussie over de levensvatbaarheid van deze bladen. Zitten lezers en adverteerders eigenlijk wel te wachten op al deze extra informatie? Gasten zijn onder anderen de hoofdredacteuren Pieter Broertjes (de Volkskrant) en Peter van Dijk (AD), mediastrateeg Jaap van Huis en VNU-'bladendokter' Rob van Vuure. Verder een gesprek met de dichter Jean Pierre Rawie, naar aanleiding van diens zojuist verschenen bundel 'Geleende tijd' (17.00 uur, Ned. 3).

In Leven & werken een gesprek met Edward Schillebeeckx (1914). De dominicaan geldt als de meest vooraanstaande Nederlandse theoloog: zijn werk is over de gehele wereld gepubliceerd en hij is een van de meest vertaalde Nederlandse auteurs (22.50 uur, Ned. 3).

SPORT

In de middaguitzending van Studio Sport live de etappe Leon-Alto del Angliru in de Ronde van Spanje en de finale (met Nederland) van het EK hockey voor mannen. Ook beelden van tennis, wielrennen, turnen en basketbal (12.10 uur, Ned. 2). 's Avonds nog een beetje competitievoetbal: Sparta-FC Utrecht en De Graafschap-PSV (19.00 uur, Ned. 2).

CULTUUR

In de eerste uitzending van het vernieuwde Reiziger in muziek ontvangt Esther Apituley de Australische pianist Michael Kieran Harvey (1961). Daarnaast een optreden van het jazz-pianokwartet The Treya Quartet met muziek van Gabriel Fauré. Verder is Dirk Luijmes te gast. Van huis uit is hij organist, maar de laatste jaren profileert hij zich als harmoniumspeler (11.00 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

In het Radio 1 Journaal praat minister Van Aartsen over Oost-Timor, de Veiligheidsraad, de paarse coalitie en de rol van de media (13.30 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden