Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Dokwerk: De Tweede Kamer Eerste deel van driedelige documentaire over de Tweede Kamer. Regisseur René Roelofs volgde het parlement gedurende negen maanden vanaf de verkiezingen van 15 mei 2002 tot die van 22 januari 2003. Roelofs probeert door de dringen tot de achterkamertjes van de politiek. Ook schetst hij een beeld van een bedrijf waar zo'n 500 werknemers van de diverse ondersteunende diensten werken. Kamervoorzitter Weisglas is niet blij met het resultaat, omdat de documentraire hier en daar nogal onthullend is. Zoals wanneer SP-fractieleider Jan Marijnissen zijn fractiegenote Agnes Kant volledig afbrandt. De maker volgde verder: Theo Rietkerk (CDA), Boris Dittrich (D66) en Philomena Bijlhout (LPF), en later haar plaatsvervangster Firouze Zeroual (uitzendingen op de maandagen 1, 8 en 15 september, 21.00 uur, Nederland 3).

Diana: Verhaal van een prinses Eerste aflevering van vierdelige serie over prinses Diana. Producent Brook Lapping heeft er een gedetailleerd portret van gemaakt. Deze eerste aflevering gaat over de puberteit van Diana en het begin van haar liefde voor kroonprins Charles (uitzendingen tot en met donderdag, elke avond om 23.10 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Spiritus Nieuw magazine van de NCRV over religie, levensbeschouwing en spiritualiteit in het dagelijks leven. Aan het magazine is een 'reliwijzer' gekoppeld, te raadplegen via www.ncrv.nl/spiritus, waarin via de beantwoording van 21 vragen spirituele zelfkennis kan worden opgedaan (22.32 uur, Ned. 1).

AMUSEMENT

RTL Boulevard Begin van een nieuw seizoen voor het roddelprogramma van RTL. Onderwerpen in deze eerste uitzending: een interview met Jordy en Constanza Breukhoven over de recente aanvaring met hun ouders Conny en Hans Breukhoven. (18.30 uur, RTL 4).

Man bijt hond Eerste uitzending van het seizoen. Met een nieuw item: 'Het Sportjournaal', waarin de gebeurtenissen worden gevolgd bij het Haagse voetbaleftal Postduiven vier. Op de gloednieuwe lijn Hongerige Wolf (Groningen)-Schapenbout (Zeeland) wordt een eerste stop gemaakt bij een karikatuurtekenaar. Ook aandacht voor Ruud Jonker. Al decennia lang werkt hij als vrijwilliger bij de reddingsbrigade in Bloemendaal. (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

Plein Publiek Gesprek met Jan ter Laak, ex-secretaris van de vredesorganisatie Pax Christi en mede-oprichter van het Nederlandse Helsinki Comité. Hij is net terug uit Iran. Hij was daar voor de hulporganisatie Hivos om samen met het kamerlid Farah Karimi te spreken met mensen uit alle delen van de Iraanse maatschappij (10.00 uur, 747 AM).

Spiegels Portret van Frits Spits. Het is dit jaar precies dertig jaar geleden dat de omroepcarrière van Frits Spits begon. Hij werd de stem van muziekminnend Nederland, vooral door zijn legendarische programma 'De Avondspits'. Tegenwoordig maakt hij voor de KRO het dagelijkse 'Tijd voor Twee' (15.00 uur, 747AM).

Kunststof Gast is de schrijver Geerten Meijsing. Hij woont al twintig jaar in Italië, aanvankelijk in Toscane. Over zijn Toscaanse jaren verschijnt zijn roman: 'Malocchio' (19.00 uur Radio 1).

Giegagiel Nieuw programma van de NPS. Van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 uur en 20.00 uur op 3FM. Het is een muziekprogramma waarbij een groot gedeelte van de muziek door de luisteraars zelf wordt bepaald door middel van een stemming op de website www.gigagiel.nl.

Timur Tot Tien Uur Nieuw NPS-programma van dj Timur Perlin. Het is een muzikaal magazine, gemaakt voor middelbare scholieren en studenten. Het programma volgt ontwikkelingen in de popmuziek en jongerencultuur (maandag t/m donderdagavond, 20.00 tot 22.00, 3FM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden