Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN NOS Actueel Vandaag krijgt de Nederlandse bevolking de gelegenheid langs de baar van prins Claus te defileren in paleis Noordeinde. NOS Actueel verzorgt daarvan een registratie en herhaalt bovendien de necrologie van prins Claus (09.05-13.30 uur, Nederland 2).

Netwerk besteedt aandacht aan een hoogoplopend conflict over gesjoemel met koopaktes van recreatiewoningen op een voormalige camping in Amersfoort. Ook een reportage op de Groningse scheepswerf 'de Volharding'. De werf loopt een grote order mis, omdat Nederlandse werven geen overheidssubsidie meer krijgen en buitenlandse wel (20.30 uur, Nederland 1).

Heilig Vuur Presentator Jacobine Geel praat met Jan Greven, theoloog en oud-hoofdredacteur van Trouw en Els van der Plas, voorzitter van het Prins Clausfonds, over de geloofs- en levensovertuiging van prins Claus. Hij haalde zijn spiritualiteit vooral uit de muziek, poëzie en inzet voor cultureel grensoverschrijdende initiatieven. Ook een vooruitblik op de begrafenisdienst die zeer bijzonder zal zijn (22.50 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Rondom Tien Discussie over opvoeding. Wordt het niet tijd dat wij onze kinderen beter opvoeden? Nederlanders ergeren zich dagelijks aan lomp en onbeschoft gedrag. Schelden, asociaal verkeersgedrag, voordringen, vuilnis niet in de vuilnisbak gooien; het zijn de bekende voorbeelden. De regering-Balkenende wil nu zelfs van de mensen weten aan welk wangedrag ze zich het meeste storen. Welke rol speelt de opvoeding in het ontstaan van zoveel ongemanierde hufters? (21.57 uur, Nederland 1).

Barend & Van Dorp Gast is Eckart Wintzen, de zakenman die zijn BSO Origin verkocht en vervolgens uitsluitend in groene bedrijven investeerde. Ook de regisseur van 'Costa' en 'Volle Maan', Johan Nijenhuis schuift aan. Het muzikale optreden is van Rosario met 'Lagrima' (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van het WK wielrennen in Zolder, België. Vandaag staat de tijdrit bij de heren op het programma (14.00 uur, Nederland 2).

Studio sport, Vak M Gasten: Jean-Marie Pfaff, voormalig keeper van het Belgische nationale elftal. Hij en zijn gezin staan tien weken lang, elke vrijdagavond, centraal in het programma 'De Pfaffs' op de Belgische zender VTM (22.44 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

De televisiejaren Centraal staat het televisiejaar 1966. Bekende Nederlanders geven, afgewisseld door archiefbeelden, hun commentaar op nostalgische fragmenten van Maigret, Dean Martin Show, Koning Klant, California Sound (Beach Boys en Mama's & Papa's) (18.30 uur, Nederland 1).

Man bijt hond Het enige lucifermuseum van Nederland staat in Prinsenbeek. Eigenaar Van Rijswijk heeft zijn schuur omgebouwd tot tentoonstellingsruimte waar meer dan twee miljoen luciferdoosjes zijn uitgestald. Op afspraak ontvangt hij bezoekers. Zo bezocht onlangs de Beekse Vrouwenraad zijn museum. Een reportage. Verder de dagelijkse gebeurtenissen in 'de Postkamer' en de dagelijkse 'Quiz', waarin buitenlanders Nederlandse spreekwoorden krijgen te horen (19.00 uur, Nederland 1).

FOSSE Broadway Song and Dance Spectacle met hoogtepunten uit het oeuvre van de legendarische Broadway-choreograaf Bob Fosse, in 1987 overleden en bekend van onder meer de choreografie van de musicals 'Chicago', 'Sweet Charity' en 'Cabaret' en de film 'All that Jazz'. Binnenkort is FOSSE in Nederlandse theaters te zien. Speciaal voor de Nederlandse tournee werden musicalsterren Pia Douwes, Simone Kleinsma en Stanley Burleson toegevoegd aan het internationale ensemble. De afgelopen weken repeteerden zij in New York.

(20.00 uur, Nederland 2).

RADIO

Plein Publiek Gesprek met acteur Reinier Bulder. Hij speelt Godfried Bomans in het stuk 'Godfried Bomans, een opgewekt mens', geschreven door Rob van Dalen en uitgevoerd door Theater De Regentes (10.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden