Speciaal

TELEVISIE PRAATPROGRAMMA'S

INFORMATIEF

Vara Laat Claudia de Breij en Dolf Jansen zijn de presentatoren van het nieuwe programma 'Vara Laat'. Hierin wordt op een verrassende en soms scherpe manier teruggeblikt op de dag die is geweest en vooruitgekeken naar de dag die komen gaat. 'Vara Laat' volgt met een vrolijk, kritisch en schuin oog de grote en de kleine gebeurtenissen in Nederland en daarbuiten. In iedere aflevering wordt 'De Toto van Morgen' ingevuld die de kijkers in de gelegenheid stelt hun verwachtingen voor morgen te toetsen. Daarnaast zorgt het programma voor een frisse blik op het actuele televisie-aanbod en is in de animatieserie 'Café De Wereld' te zien hoe Grote en Minder Grote Sterren elkaars gezelschap opzoeken. 'Café De Wereld' is de ideale locatie om er hun problemen te bespreken (23.10 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond Zendamateurs Janneke de Jong en Hans Reuderink doen elk jaar mee aan de Emmer vossenjacht. Gewapend met landkaart en ontvanger speuren ze de bossen af op zoek naar vossen (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

DolceVita De vrije opvoeding van de generatie die opgroeide in de jaren '60 en '70. Wat heeft die opvoeding gedaan met de opvoeding van uw eigen kinderen? De jeugd van nu zou stuurloos zijn. 'Normen en waarden', nooit van gehoord! Is de oorzaak daarvan die vrije opvoeding die u zelf heeft gehad? Verder, in 'de ontmoeting': Bert Bakker en San van der Molen van de Bomenstichting. Sinds het centraal beheer van de Iep is afgeschaft, steekt de Iepziekte weer de kop op. De Bomenstichting probeert dit proces weer in goede banen te leiden (8.31 uur, 747 AM).

Plein Publiek Jelle Koolstra praat met Maarten Legêne van S.O.S Papa. Deze stichting helpt ouders die van hun ex-partner hun kinderen niet meer mogen zien. Meestal gaat het hier om vaders. Maarten Legêne weet uit eigen ervaring hoe slopend het getouwtrek om een kind kan zijn. Het kostte hem drie jaar en elf rechtszittingen tot hij zijn dochter weer mocht zien. Het cliché dat kinderen de dupe worden van een echtscheiding, is helaas maar al te waar. In het gevecht om de kinderen gaan sommige ouders wel heel ver. Zo schakelde de ex-vrouw van de Russische concertpianist Warenberg onlangs een criminele organisatie in, om haar kinderen terug te halen naar Nederland. Hoe komt het dat mensen hun toevlucht zoeken tot zulke noodgrepen? (10.02 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Kinderboekenschrijver Jacques Vriens was docent in het basisonderwijs en 19 jaar directeur van twee verschillende scholen. Hij zit bij Frits Spits aan de 'Tafel voor twee' om te vertellen over zijn leven en werk (12.05 uur, Radio 2).

Kunststof Haar lijfspreuk 'truth is stranger than fiction' spreekt boekdelen in haar autobiografische en zeer succesvolle kinderverhalen. In 'Zwanenmeer (maar dan anders)', het kinderboekenweekgeschenk van 2003, voert schrijfster Francine Oomen drie pubers op die verlangen naar de erkenning van hun ouders, niet om wat, maar wie ze zijn. Presentatie is van Petra Possel (19.00 uur, Radio 1).

Voor 1 Nacht Jeanne Kooijmans heeft iedere week van zondag op maandag nacht een persoonlijke ontmoeting met iemand uit de actualiteit. Jeanne Kooijmans praat deze nacht met Bennie Jolink, over zijn nieuwe theatertournee, zijn kunstenaarschap en zijn liefde voor gevaarlijk leven (01.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden