Speciaal

In Ontbijt TV wordt gesproken over de ontdekking van twintig verbrande lijken in een Kosovaars huis. Zijn Nederlandse militairen goed voorbereid om deze ervaringen te verwerken? Verder aandacht voor de verfilming van Mulisch' boek 'De ontdekking van de hemel' door Jeroen Krabbé, de ontwikkeling van een speciale camper voor gehandicapten, de opgelopen spanning tussen Noord- en Zuid-Korea en voor de schrijfster Lisette Lewin (07.27 uur, Ned. 1).

2Vandaag besteedt aandacht aan Thabo Mbeki, die vandaag als nieuwe president van Zuid-Afrika wordt beëdigd. Daarnaast een reportage over het Zuid-Afrika zoals dit door Mandela is achtergelaten. Mbeki erft van Mandela een land met grote problemen. Ook een verslag vanuit Pristina over de huidige situatie in Kosovo (17.29 uur, Ned. 2).

S P O R T

NOS Sportjournaal besteedt aandacht aan de bekendmaking van de ploegen die deelnemen aan de Tour de France. Verder beelden van de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland. En een samenvatting van de hockeywedstrijd Nederland-Spanje voor mannen in het toernooi om de Champions Trophy in Australië (18.43 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

In de Beurs van Berlage opent overmorgen een tentoonstelling over de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. C Land reisde door Nederland en toont gebouwen die op het werk van de Amerikaan zijn geïnspireerd. Verder aandacht voor Fort Asperen waar een tocht door hemel en hel kan worden gemaakt naar aanleiding van Dante's Divina Commedia (20.30 uur, Ned. 3).

RADIO

Hoe moeilijk of makkelijk was het voor de media om aan objectieve informatie te komen tijdens het proces tegen de Koerdenleider ücalan? In De vijfde verdieping een gesprek met de verslaggeefsters Tuncay Cinibulah en Froukje Santing (09.00 uur, Radio 5).

In 1 op 1 praat Felix Meurders met Frans Tutuhatuwena, president in ballingschap van de RMS, over de verkiezingen in Indonesië en de gevolgen daarvan voor de onafhankelijkheidsstrijd van de Molukkers (09.04, Radio 1).

Rechtenkwesties bevat onder meer een reportage van Willem Jan Hagens over de actie 'Zoeklicht' van de Stedelijke Woningdienst Amsterdam, die door koppeling van computerbestanden illegale bewoning wil opsporen. Het Autonomen Centrum volgt de ambtenaren en nagelt ze op Internet aan de schandpaal. Verder bericht Marjon van Royen over Bolivia waar de handel in cocaïne niet is uit te roeien (13.30 uur, Radio 1).

In Weldenkende mensen een debat over Leefbaar Nederland. Onder leiding van Hubert Smeets discussiëren Jan Nagel (voorzitter Leefbaar Nederland), Henk Westbroek (vice-voorzitter Leefbaar Nederland), R. Koole (voormalig directeur van het Centrum voor Documentatie van Politieke Partijen, hoofddocent Politicologie Rijksuniversiteit Leiden) en J. Glastra van Loon (lid Eerste Kamer D66) over de vraag hoe deze partij denkt de politieke structuur en cultuur te vernieuwen, en hoe zij zich daarin van de huidige partijen wil onderscheiden (15.05 uur, Radio 1).

Deze keer De avond in met ... Arno Reekers en Peter van der Tuin van de Telegraaf. Zij schreven het boek 'Rijk worden voor beginners' (16.00 uur, Radio 2).

De zanger Gordon en staatssecretaris Rick van der Ploeg zijn te gast in Andersdenkenden. Zij praten over de levensbeschouwing van hun jeugd en in hoeverre die nu nog hun leven beïnvloedt (21.02 uur, Radio 5).

Het gesproken uitzicht in De Avonden komt van Herman van Run, journalist en oud-hoofdredacteur van het voormalige dagblad De Tijd. Daarna een kort verhaal van Arnon Grunberg uit New York. In het tweede uur onder meer de historicus Eelco Runia over zijn essaybundel 'Waterloo, Verdun, Auschwitz': kunnen we in het reine komen met de onvoorstelbare gruwelen van de geschiedenis? (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden