Speciaal

TELEVISIE

Netwerk Een reportage over de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Tijdens de raadsverkiezingen verloor de PvdA daar fors. Huurdersvereniging IJsselmonde was de grote winnaar (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

De mensen van de kliniek Eerste aflevering van vierdelige serie over de Daniël den Hoed Kliniek in Rotterdam, een ziekenhuis gespecialiseerd in kankerpatiënten. De mensen die er werken worden op de voet gevolgd, zodat de kijker een beeld krijgt van hoe zij omgaan met dilemma's in hun werk, hoe ze samenwerken en welke beslissingen ze nemen (22.25 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Waskracht! De allerlaatste aflevering van dit seizoen. Jan Mulder, Goedele Liekens, Ad Visser en Oscar Hammerstein blikken terug op de veelbewogen geschiedenis van dit programma. De redactie zocht ook een aantal mensen uit het verleden op, zoals de orthodox-joodse jongere die destijds in Wenen voor Rob Muntz, verkleed als Hitler, op de vlucht sloeg (20.00 uur, Nederland 3).

SPORT

RTL Sport Tennnis: Wimbledon doet elke dag vanaf 13.00 uur live verslag van de wedstrijden. s' Avonds vanaf 21.45 uur bovendien uitgebreide dagoverzichten in 'Wimbledon Today'. Wordt er door weersomnstandigheden niet gespeeld dan wordt de programmering aangepast. Jacco Eltingh doet de analyses. Af en toe geeft ook John McEnroe zijn visie, evenals Paul Haarhuis. De wedstrijden worden becommentarieerd door Mariëtte Pakker, Evert Schneider en Albert Mantingh (13.00 uur, RTL 5).

Sportjournaal Onder meer aandacht voor de Ronde van Zwitserland(18.45 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (22.14 uur, Nederland 3) daarnaast ook aandacht voor het tennistoernooi op Wimbledon.

Studio Sport Ruime samenvatting van de Ronde van Zwitserland (19.31 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Lola da Musica herhaalt de uitzending over Underworld uit 1999. Dit als voorproefje van het optreden tijdens Lowlands 2002 en van het nieuwe album dat half september verschijnt (23.55 uur, Nederland 3).

RADIO

De Ochtenden In 'Het Interview' (09.00 uur, Radio 1) twee gasten: Haci Karacaer, directeur van de Turkse organisatie Milli Görüs en Driss el Boujoufi, vice-voorzitter van de Ummon (Unie van Marokkaanse Moskee Organisaties in Nederland) over de commotie over uitspraken van imams. Ook een gesprek met Kars Veling van de ChristenUnie over de nederlaag die zijn partij leed bij de verkiezingen en het partijcongres afgelopen zaterdag in Zwolle. Om 10.00 uur aandacht voor de Europese top in Sevilla en de aanpak van het probleem van de illegalen. Ook een reportage over het bezoek van een Bosnische delegatie aan Nederland. In Het onderzoeksuur (11.00 uur) aandacht voor de problemen op de vmbo-scholen. En een aflevering van de serie: 'Hoezo gaan wij niet naar het WK-voetbal?' (vanaf 09.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek Gesprek met Annemieke Kelder, predikant en verbonden aan het Diaconaal Centrum De Bakkerij in Leiden. Het gesprek gaat over armoede (10.00 uur, 747 AM).

Madiwodo staat deze week in het teken van de VOC. Vandaag: de kleurrijke wereld van de VOC. Jet van Boxtel bezocht de gelijknamige tentoonstellingen in Amsterdam en Rotterdam (11.00 uur, 747 AM).

747-Documentaire: Festival Mundial Het multiculturele muziekfestival in Tilburg trekt jaarlijks 200000 bezoekers. Het is bedoeld om de integratie te bevorderen, maar werkt het ook zo? Michael Jansen ging op onderzoek uit (16.00 uur, 747 AM).

De avonden Na tienen het 'Archief Maarten Biesheuvel', een negendelige bloemlezing uit het radiowerk van de schrijver.

Om elf uur 'Makin' Music', hoogtepunten uit het muzikale reisverslag van zanger/gitarist Daniël Lohues en programmamaker Albert Haar, gemaakt in augustus 2001 in Mississippi.

Tegen middernacht 'B kantjes van Hans Molenaar' (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden