Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

In De kern van de zaak draait het vandaag om de wijze waarop 'gevangenisgroentjes' moeten worden opgevangen. Het aantal gevangenen dat na een eerste gevangenisstraf binnen afzienbare tijd weer terugkeert in de gevangenis ligt schrikbarend hoog. Recidivecijfers van rond de 80 procent zijn geen uitzondering. Onder leiding van Karel van de Graaf wordt erover gediscussieerd (22.00 uur, Nederland 1).

SPORT

In Studio Sport wordt onder meer aandacht besteed aan honkbal: de wedstrijd Baltimore-New York Yankees in de Major League Baseball in Amerika (19.00 uur, Nederland 2).

In het Sportjournaal aandacht voor volleybal. De Nederlandse heren moeten zich nog steeds zien te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Sydney. Vandaag staat de kwalificatiewedstrijd Nederland-Frankrijk op het programma (22.16 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

In Stop de tijd gaat presentatrice Mieke van der Weij terug naar het jaar waarin de Nederlandse bevolking werd geschokt door de moord op de 15-jarige Kerwin. De Antilliaanse jongen werd vanwege zijn huidskleur doodgestoken door een skinhead. Later in dat jaar werd Nederland opgeschrikt door de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. In welk jaar speelden deze gebeurtenissen zich af? (21.30 uur, Nederland 1).

RADIO

Sporen besteedt aandacht aan smokkelen. Toen er nog duidelijke grenzen in Europa waren, kon je in de grensstreken met smokkelen een aardig centje bijverdienen. Boter en sigaretten waren geliefde artikelen. De smokkelaars waren bijzonder inventief in het verbergen van hun koopwaar. In de radiodocumentaire staan verhalen van smokkelaars centraal. Herhaling van mei 1998 (9.02 uur, Radio 5).

De RVU gaat in De trots van de buurt op zoek naar mensen of dingen die hun buurt glans geven. Zoals de Doe-Zelf-school in Amsterdam. Al zo'n 25 jaar leert Jan en alleman daar boren, stuken, timmeren, fietsen opknappen en wat dies meer zij. De docenten zijn meestal mensen die het leuk vinden om anderen iets van hun vak te leren, tegen een vergoeding van een tientje per uur (9.45 uur, Radio 5).

Frits Spits ontvangt in Tijd voor twee keeperstrainer Pim Doesburg. Na tien jaar stopt Doesburg met zijn werk voor het Nederlands elftal. De oud-doelman gaat zich volledig richten op zijn baan bij Feyenoord (12.02 uur, Radio 2).

De Bijlage heeft als thema 'De hiv-ramp in Zimbabwe'. Als er een land is dat te lijden heeft onder de aids-epidemie, dan is het wel Zimbabwe. Zeker 40 procent van de vrouwen en 30 procent van de kinderen is besmet met het hiv-virus. Ondanks dat schiet de zorg in het land schromelijk tekort (13.00 uur, Radio 5).

In Knetterende letteren een thema-gesprek over columns. Aan tafel zitten columnisten Emma Brunt (Het Parool), Natasha Gerson (Vrij Nederland) en Pamela Hemelrijk (Algemeen Dagblad) (14.00 uur, Radio 5).

In het kader van de Bach-week op Radio 4 zendt de NCRV in het Avondconcert opnamen uit van werken van J.S. Bach, die zijn opgenomen tussen 1966 en 1984. Het zijn opnamen van het NCRv Vocaal Ensemble, het Klein Omroepkoor en het koor van de Groningse Bachvereniging, begeleid door o.a. het Radio Kamerorkest, het Amsterdams Kamerorkest en Concentus Musicus (20.00 uur, Radio 4).

Telescoop is een radiomagazine over computers, nieuwe media en communicatie. Vandaag aandacht voor wereldwijde netwerk-service die vanuit Amsterdam wordt verleend en voor digitale televisie. Via de kabel komt digitale tv langzaam uit de startblokken (21.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden