Speciaal

TELEVISIE

Máxima, de kennismaking Rechtstreekse uitzending van het bezoek dat het kroonprinselijke paar brengt aan de provincie Noord-Brabant. Maartje van Weegen geeft commentaar (13.00 en 19.24 uur, Nederland 2).

2Vandaag Een ruim verslag van de toer die Maxima en Willem-Alexander ondernemen om de Nederlandse provinciën beter te leren kennen. (17.30 uur, Nederland 2).

Oranje in het land Ook al ter ere van het eerste werkbezoek van Máxima en Willem-Alexander, doopt '5 in het land' tijdelijk de naam om in 'Oranje in het land' (19.00 uur, RTL 5).

Netwerk En ook 'Netwerk' stort zich op het begin van de kennismakingstournee die Máxima en Willem-Alexander door het land voert. Een directeur van een reclamebureau, een financieel specialist, majoor Bosschardt en een historicus geven de aanstaande koningin Máxima ongevraagd advies (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Urbania Christa de Vries uit Utrecht is 65 jaar en fotomodel. En dat niet alleen. Bijna 40 jaar had ze haar eigen juwelierszaak. Nu ze 65 jaar is, doet ze alleen nog waar ze zelf zin in heeft. Ze heeft een nagelstudio en ze werkt als naaktmodel. Haar lijf ziet er nog goed uit en ze wil laten zien hoe dat voelt (19.58 uur, Nederland 3).

Het andere gezicht In de documentaire 'Zwart-wit' aandacht voor huidbleekmiddelen. Veel zwarte vrouwen gebruiken ze. Wat zijn de motieven van deze vrouwen? Is een lichtere huid simpelweg een schoonheidsideaal of hebben de vrouwen minder last van racisme naarmate hun huid lichter is? De documentaire zoekt het uit (22.22 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het elfde uur Andries Knevel spreekt met Leo Fijen, presentator van de het televisieprogramma 'Kruispunt', over zijn eerste boek en zijn recept tegen kerkverlating. Verder is presentatrice Chazia Mourali te gast. Ze schreef het afgelopen weekeinde haar laatste column in het Volkskrant Magazine. Ten slotte een gesprek met Frank de Grave, minister van defensie, aan de vooravond van zijn bezoek aan Macedonië over de zin en onzin van de Navo-operatie en de deelname van Nederlandse militairen (21.35 uur, Nederland 1).

Jacobine Nieuwe reeks van het praatprogramma van Jacobine Geel. Vandaag als thema 'Ivf en het afscheid van de ooievaar'. Het klonen van mensen is de laatste tijd weer regelmatig onderwerp van gesprek. Het accent ligt daarbij nu eens niet op de veredeling van de menselijke soort, maar op klonen als mogelijke oplossing bij onvruchtbaarheid. Hoe zit het eigenlijk met ivf, die andere voortplantingstechniek die inmiddels behoorlijk ingeburgerd is? Ivf is populair, maar ook een dure, zowel psychisch als lichamelijk zware behandeling met maar een zeer geringe kans van slagen (22.53 uur, Nederland 1).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor de voorbereiding van het Nederlands elftal op de WK kwalificatiewedstrijd Nederland-Estland die aanstaande woensdag in Eindhoven wordt gespeeld (22.14 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Alle dieren tellen mee Eerste uitzending in een nieuwe reeks, gepresenteerd door Lucille Werner. Het programma besteedt aandacht aan een onderwerp waar de gemiddelde dierentuinbezoeker niet direct bij stilstaat: euthanasie in de dierentuin (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Tijd voor twee Antoinette Hertsenberg, presentatrice bij de Tros, zit aan tafel bij Frits Spits. Hertsenberg presenteert 'Radar', 'Opgelicht' en '2Vandaag' en het nieuwe late-nightprogramma van de Tros. 'Opgelicht' bracht de financiële warboel rond Tara Singh Varma aan het licht (12.02 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden