Speciaal

TELEVISIE

ACTUALITEITEN

Ontbijt TV staat stil bij de musicals op Broadway. Ook Nederlandse producenten vrezen na de aanslagen grote verliezen. Het imago van een vrachtwagenchauffeur is dat van een bierdrinkende, eenzame wegpiraat. Morgen begint een imagocampagne om daar wat aan te doen. Ten slotte Kamagurka. Kunnen grappen worden gemaakt over de VS. Kamagurka heeft in elk geval naar aanleiding van de aanslagen een deel van het programma van zijn theatertournee aangepast (07.00 uur, Nederland 1).

2Vandaag Onder meer een portret van Mousarraf, generaal en staatshoofd van Pakistan. Ook de infiltratie van de Oostduitse geheime dienst in het Interkerkelijk Vredesberaad in de jaren tachtig. Uit geheimde documenten blijkt dat het IKV doelwit werd van spionnen, omdat de organisatie samenwerkte met dissidenten uit Oost-Europa (17.30 uur, Nederland 2).

Netwerk besteedt aandacht aan de gevoelens van onveiligheid in Amerika en Nederland na de aanslagen in de VS (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Te gast is Martin van Amerongen, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer en schrijver van het boek 'Rook doet leven'. Verder een optreden van Chitlin' Fooks (22.30 uur, RTL4).

Pakhuis de Jong Gasten zijn twee duikers die hebben gewerkt aan de voorbereiding van het bergen van de Koersk. Hoe is het op 110 meter diepte? Andere gast is Jaap de Hoop Scheffer, fractieleider van het CDA (23.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor het EK volleybal vrouwen (Nederland-Italië) en de voorbereiding van PSV op de Champions League (18.43 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (22.13 uur, Nederland 3) vooruitblik op de wedstrijd Sparta Praag-Feyenoord.

NOS-Studio Sport, Eredivisie op maandag Gasten zijn Hans Westerhof, trainer van Willem II, Denny Landzaat, speler van Willem II, en Kees van Wonderen, speler van Feyenoord. Verder een dubbelinterview met Arjen Robben (speler van FC Groningen) en Michael Lamey (speler van RKC). Beiden gaan volgend jaar bij PSV spelen. Bennie Jolink, fan van De Graafschap, bezocht zondag de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Voorts de Spaanse en Italiaanse competitie en het Doelpunt van de Week (22.41 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

RTL Boulevard Reportage over het huwelijk van de dochter van prinses Irene, Margarita de Bourbon, met Edwin de Roy van Zuyderweijn. Vervolgens de première van de musical 'Titanic' en tenslotte een reportage over het geheime wapen van de sterren (18.30 uur, RTL4).

RADIO

Route747 Ron Kas praat met Roel Janssen die samen met Ineke Holtwijk en Jan van der Putten het boek 'Argentinië, het land van Máxima' schreef. Janssen was (net als de twee anderen) correspondent in Zuid-Amerika. Tegenwoordig is hij financieel-economisch journalist. 'Het Pelgrimspad' loopt vandaag van het Papenveer naar Zwammerdam. In de rubriek 'De Toekomst' praat Bert Bakker met dr. Ad Huiskes over de toekomst van Antartica. Huiskes werkt bij het Nederlands Instituut voor Oecologisch Onderzoek. Hij was symposiumvoorzitter van de conferentie die aan de VU is gehouden over Antartica (8.30 uur, 747 AM).

Madiwodo staat deze week geheel in het teken van het Rutgershuis. Zoals bekend moeten zes van de zeven van deze consultatiebureaus voor seksualiteit en anti-conceptie hun deuren binnenkort sluiten. Wat betekent dit voor de 25000 doorgaans allochtone jongeren die er jaarlijks over de vloer komen? De eerste uitzending hedenochtend gaat over de geschiedenis van de Rutgershuizen (11.00 uur, 747 AM).

De ware Altruïst Documentaire over het toenemend gebruik van zogenaamde levende donoren. Levende en gezonde familieleden doneren een orgaan om een ander familielid te helpen. Wat zijn de ethische dilemma's? (16.00 uur, 747 AM).

Het Lek zendt het concert uit dat Nirvana op 25 november 1991 in Paradiso gaf. Het album 'Nevermind' was toen net uit, het was de plaat waarmee de band van Kurt Cobain doorbrak. Vandaag is elk uur een nummer van het album te horen (22.00 uur, 3FM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden